Hoera, mijn blog bestaat vandaag 10 jaar!

plaatje blogExact 10 jaar geleden schreef ik mijn eerste blogje. De Volkskrant was met een blogplatform begonnen en ik maakte een account aan. Ik wilde niet onder mijn eigen naam bloggen en koos daarom voor de naam ‘Tante Til’ (één van mijn favoriete tv-personages, uit ‘De familie Knots’). Daarop voortbedurend werd de naam van mijn blog ‘En een kloddertje roze hier…’. Dat is wat Tante Til in de tv-serie altijd zegt als ze met haar roze verf gaat schilderen.

Het was erg gezellig op het VKblog. Er was een algemene voorpagina waar de nieuwste berichten verschenen en waar je op categorieën kon zoeken, bijvoorbeeld ‘boeken’. Je kon blogs volgen en hun updates verschenen dan ook op de voorpagina. Er was veel interactie en met sommige vkbloggers ben ik nog steeds virtueel bevriend.

In januari 2011 kreeg ik een mailtje dat De Volkskrant ging stoppen met hun blogplatform. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe plek. Ik koos voor Blogger, omdat het gemakkelijk is om mee te werken. Mijn blog kreeg dus een ander webadres, maar het blog bleef hetzelfde.

In de loop der jaren heb ik over van alles geschreven, maar in ieder geval altijd over de boeken die ik las. Lezen blijft tenslotte mijn allergrootste hobby. Daarnaast hou ik van foto’s maken en reizen. Ik heb ook veel over mijn gezondheid geschreven. Daar gebeurde veel mee: ik had al me/cvs, maar kreeg in 2004 schildklierkanker (en heb daar 3 jaar lang behandelingen tegen gehad), liet mijn grote teen rechtzetten, liet mijn traanbuisjes ontstoppen (alhoewel ik me nu ik dit type afvraag of ik daar eigenlijk wel over geblogd heb…). Kortom: er gebeurde van alles en het was fijn om daar over te kunnen schrijven.

Mijn blog heeft geen grote aantallen bezoekers, maar daar doe ik het niet voor. Ik blog omdat ik het leuk vind. Ik wil mensen enthousiast maken voor lezen en mijn ervaringen delen. Tegenwoordig komen de meeste van mijn recensies op mijn website Ikvindlezenleuk terecht, maar daarnaast lees ik ook nog boeken voor volwassenen. Ik heb nog stapels ideeen, maar helaas niet genoeg tijd om alles uit te werken. Toch wil ik meer tijd maken voor dit blog. Het bestaat tenslotte niet voor niets al 10 jaar!

 

Tot slot
Ik bedank iedereen die de afgelopen 10 jaar op mijn blog is geweest, mijn bijdragen heeft gelezen en er op heeft gereageerd. Ik hoop dat jullie dat nog lang blijven doen!

 

Vergelijkbare berichten