Lang niet geblogd!

plaatje voor bloggen

Ik zie in mijn weblog dat mijn laatste bijdrage alweer een aantal weken geleden is, en dan was het nog wel een bijdrage over een boek dat ik had gelezen. Ik heb het dan ook erg druk en ben twee weken ziek geweest. Griep kan iedereen tenslotte krijgen. Ik zat daar niet op te wachten, omdat ik net met mijn stage was begonnen en mijn dagen daarvoor hard nodig. Het lastige van deeltijdstudent zijn is namelijk dat je altijd tijd tekort hebt. Nu heb ik geen kinderen en geen baan, maar wel een ernstige ziekte en weinig energie. Lastig te combineren met 2 avonden naar de Pabo en 3 ochtenden stage lopen in een kleuterklas.

Deze week ben ik weer begonnen met mijn stage en het bevalt me goed. Het is met achttien kinderen niet zo’n grote klas, maar ze willen natuurlijk wel allemaal tegelijk aandacht van de juf hebben. Ik merk dat ik het leuk vind om activiteiten met de kinderen te doen en ik zie mezelf over een anderhalf jaar wel als juf voor de klas staan. Maar voor welke groep dan? Toen ik aan de opleiding begon had ik een voorkeur voor de bovenbouw, omdat ik het idee had dat je met die leeftijdsgroep leuke dingen kunt doen en bij jongere kinderen niet echt. Leuke dingen hebben voor mij namelijk vaak met lezen te maken (mijn grootste hobby tenslotte).

Sinds ik bij de kleuters stage loop merk ik dat ik die leeftijdsgroep ook erg leuk vind. Ik weet even niet of ik straks voor mijn lio-stage (leraar in opleiding = afstudeerstage) moet kiezen voor de specialisatie ‘jonge kind’ of ‘oudere kind’. Gelukkig kan ik daar nog een tijdje over nadenken. Voorlopig ben ik tot de zomervakantie gezellig bij de kleuters.

Voor na de zomervakantie zoek ik nog een stageplaats in de bovenbouw. Binnenkort maar weer eens langs bij de basisschool in de buurt. En als iemand van de volkskrantwebloglezers (mooi woord trouwens!) een leuke stageschool weet in de buurt van Nijmegen, dan hoor ik dat graag.

Oude reacties

jacob hesseling – 07 april 2006 15:10
zwolle te ver weg ?

PW – 08 april 2006 16:32
Het krijgen van griep tijdens een stage op school is me heel vaak overkomen. Wanneer je er een tijd tussen zit, dan wordt je vanzelf weer resistent lijkt het wel.
Maar voor jou ligt dat misschien wat anders hoor.
Leuk weer van je te horen, ik was je al kwijt!

Tante Til – 09 april 2006 16:36
@Jacob: is inderdaad te ver weg. Vanwege mijn energieproblemen wil ik niet meer dan een half uurtje reizen.
@PW: ik hoop inderdaad uiteindelijk beter tegen verkoudheden te kunnen. Kwestie van afwachten

Het icoontje komt van de website van Flaticon.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 7 april 2006

Vergelijkbare berichten