Mijn blogs en affiliate links

plaatje voor bloggenGisteren kwam ik op Facebook een discussie tegen over het gebruik van affialite links naar online boekwinkels op een recensieplatform. De meeste mensen die daar reageerden vonden dat je dat niet mocht doen, want het is veel beter om een boek in een echte winkel te kopen.  Ik gebruik al jaren affiliate links op mijn drie websites en voelde me aangesproken. Vandaar dit stukje waarin ik uitleg waarom ik deze links gebruik.

 

Als boekblogger maak ik kosten. Ik betaal voor de domeinnaam, voor de hosting van de website, voor vervoerskosten naar evenementen. Alles bij elkaar ben ik per jaar honderden euro’s kwijt aan mijn ontzettend leuke hobby. Maar het zou wel fijn zijn als er wat inkomsten tegenover zouden staan. Vandaar het gebruik van affiliate links. Daar word ik echt niet rijk van. Dit jaar heb ik het volgende verdiend:

 

Ik ben het met iedereen eens dat een (kinder)boekwinkel de leukste plek is om een boek te kopen. Je kunt het boek vastpakken, doorbladeren, de tekst op de achterkant lezen én direct mee naar huis nemen. Maar niet iedereen woont in de buurt van een boekwinkel of kan daar gemakkelijk naar toe. Ook kun je geen e-boeken kopen in een gewone boekwinkel. Als je dan toch via een online boekwinkel wilt kopen zou ik het erg fijn vinden als mensen dat via een linkje op een van mijn websites doet. Je betaalt hetzelfde bedrag, maar ik krijg een percentage. Een win-win-situatie dus!

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van affiliate links vinden. Gebruiken jullie ze wel of niet?

 

Het plaatje komt van de website van Flaticon. 

 

Vergelijkbare berichten