Mijn weblog bestaat al een jaar! – reflectie

plaatje voor bloggen

Vijfentwintig oktober 2005 was de dag waarop ik mijn eerste bijdrage voor mijn weblog schreef. C. had zijn weblog al een paar weken en het leek mij ook wel leuk. Bij vlagen schrijf ik een bijdrage, maar er zijn ook veel ideeën die wel in mijn hoofd opkomen maar die op de een of andere manier vergeten worden bij het uitwerken. Dan heb ik goede voornemens om dagelijks een bijdrage te schrijven. Dat gaat vaak maar een dag goed.

De eerste verjaardag van mijn weblog is wel een moment om te reflecteren. Wat vind ik van mijn weblog? Ik vind het leuk om teksten te schrijven, maar ik merk dat het bijhouden van dit weblog best veel tijd kost. Ik vraag me af hoe andere mensen dat doen, die daarnaast ook nog een baan en/of een gezin hebben.

Sinds een tijdje heb ik een OneStat-statistiekenteller op mijn pagina staan en ik kijk dagelijks om te zien of er al veel mensen hebben gekeken op mijn weblog. Dat zijn er meestal niet veel. Ik zie dat mijn weblog blijkbaar wel eens bij een Google-zoektocht terechtkomt, want dan zie ik dat iemand uit Tanzanie, Chili of USA 15 seconden op mijn pagina is geweest. Ik vind het jammer dat er niet meer mensen op mijn weblog komen lezen, maar ik vind het zelf leuk genoeg om te blijven schrijven. Toch vraag ik me af hoe sommige webloggers zoveel bezoekers trekken? Schrijf ik geen leuke teksten? Zijn de onderwerpen te persoonlijk? Tja, ik weet het niet.

Oude reacties

K – 15-11-2006 14:54 Proficiat dan!!

Daan – 15-11-2006 16:56
Goede koppen bedenken, veel reageren bij anderen, en dan gaan die aantallen omhoog. Maar dat moet je willen! Ik blog en werk en heb een gezin. Kwestie van prioriteiten stellen. Gezin eerst, werk tweede plaats, bloggen een goede derde. En dan is de tijd op ;-)))
Gefeliciteerd!

Cor – 15-11-2006 18:01
ook van mij gefeliciteerd en schrijven moet leuk blijven

Tante Til – 18-11-2006 09:55
Dank je wel voor de felicitaties. Ik blijf lekker schrijven en hopelijk komen er dan meer lezers.

Het icoontje komt van de website van Flaticon

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 15 november 2006

Vergelijkbare berichten