Nieuwe keuzelijst “redactie beveel aan” overbodig?

plaatje voor leesplan

Misschien reageer ik wat langzaam op veranderingen op het Volkskrantblog, maar ik zit toch een beetje met het nieuwe keuzelijstje “redactie beveelt aan”.

Op zich heb ik er niets tegen dat de redactie weblogs aanprijst waarvan zij denken dat het leuk is om te lezen. Het valt me wel op dat de meeste van deze aanbevelingen ook vaak hoog scoorden in het lijstje “bezoekers bevelen aan” en dat lijkt mij een beetje dubbel. Op deze manier blijven veelgelezen webloggers veelgelezen en verandert er naar mijn gevoel niet zoveel.

Ik zou denken dat het leuker was geweest voor de weblogbezoeker om bij “redactie beveelt aan” wat onbekendere webloggers tegen te komen. Mensen die leuk schrijven of mooie foto’s maken, maar die maar weinig bezoek krijgen. Op die manier lok je meer bezoekers naar meer weblogs en wordt de eventuele kliekjesvorming minder. Misschien denk ik ook wel erg naïef. Ik kies bijdragen om te lezen niet uit op basis van de lijstjes met aanbevelingen. Ik loop meestal links door het lijstje met actuele bijdragen en kies daaruit de bijdragen waarvan de titel mij aanspreekt. Daarnaast heb ik natuurlijk mijn voorkeuren en die staan in mijn keuzelijst of noem ik in een infoblok op mijn weblog. Op die manier hou ik bijdragen van ‘bekenden’ bij en kom ik ook eens op nieuwe weblogs.

Kortom: ik zie de meerwaarde van het lijstje “redactie beveelt aan” niet in, maar misschien kan iemand anders mij hiervan overtuigen.

Oude reacties

app – 20 januari 2006 15:43
Je hebt gelijk. Het is ook overbodig. Het levert alleen maar onrust, gezeur en een tweedeling op. En het is niet verrassend of vernieuwend.

francis – 20 januari 2006 15:46
Tja ik weet het eerlijk gezegd ook niet.

Dara – 20 januari 2006 16:21
Voor mij pakt het uit zoals jij bedoelt, Til.
Ik zit niet in een kliekje, ik reageer zelden op andere stukjes, ik schrijf in mijn blogs nooit over het VKweblog.
De prijs: minder aanbevelingen en minder bezoekers voor, al zeg ik het zelf, bijdragen die toch wel graag gelezen worden door mensen die de weg weten te vinden. En dat laatste gaat (voor mij) makkelijker in het nieuwe systeem.

Isis Nedloni – 20 januari 2006 16:56
Twee blogjes heb ik nu gewijd aan een misselijkmakende wolf in
schaapskleren… Het is een nare ontwikkeling….ik had er meer van verwacht en hoop ik dat het zich beter ontwikkeld…..ondertussen doen wat je denkt dat je moet doen en de schrijfpassie gaan exploiteren… onderzoeken…. uitproberen…..

wilma – 20 januari 2006 20:19
Til, er is mogelijk een misverstand in het spel. vorige week zag ik dat jij in het ziekenhuis was beland, en heb je onmiddellijk aanbevolen bij alle webloggers, voor een bezoekje op je weblog om je gezellig even een reactie te sturen of zo.
Helaas kwamen er niet veel collega-bloggers op af, het bericht is slechts twee maal gelezen.
De volgende dag, ik kan er ook niks aan doen, heeft de redactie het hele Volkskrantblog op zijn kop gezet. Er zijn nu mensen weg, kwaad of overspannen of allemaal.
Maar intussen was jij gewoon de radio-active girl. Gaat het alweer wat beter ?
Je staat gewoon op mijn keuzelijst hoor, maar dat stond je toch al want ik vind je weblogje hartstikke leuk.
Ik heb verder niks over aanbevelingen te zeggen in die aparte kolom. Ik hoop dat ik het wat heb kunnen ophelderen. groetjes van Wilma

Tante Til – 21 januari 2006 17:30
@Wilma: dit weblog heeft niets te maken met het feit dat jij iets over mij hebt geschreven. Dat vond ik zelfs erg grappig. Leuk dat je me in je keuzelijst hebt staan.
@anderen: bedankt voor jullie reacties. Ik begrijp gewoon de meerwaarde van die keuzelijst niet, maar ach ik begrijp ze ook niet, dus het is ook niet ernstig.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 20 januari 2006

Vergelijkbare berichten