Waarom ik bloggen zo leuk vind

plaatje voor bloggenIn oktober is het 12 jaar geleden dat ik begon met bloggen. De Volkskrant was net begonnen met een blogplatform en het leek me leuk om dat uit te proberen. Iedereen kon zich aanmelden. Op het vkblog was een voorpagina waarop de nieuwe blogbijdragen van alle bloggers te zien was. Daarnaast kon je kiezen welke categorieën blogs je wilde volgen. Er was veel interactie en daardoor was het erg gezellig op het vkblog. Na al die jaren heb ik nog steeds virtueel contact met een aantal bloggers, voornamelijk via Facebook.

 

Naam van mijn blog

Ik koos een pseudoniem om te gebruiken voor het bloggen. Zo werd Tante Til geboren. Tante Til is een van de personages uit de tv-serie De familie KnotsDit was een van mijn favoriete tv-series toen ik een jaar of 10 was. Tante Til heeft bijzondere krachten. Als ze met roze verf schildert kan ze mensen aan het dromen brengen. Terwijl ze schildert zegt ze dan ‘een kloddertje roze hier, en een kloddertje roze daar…’. Daar komt dus de naam van mijn blog vandaan.

 

Onderwerpen

Mijn eerste blogje ging over het feit dat ik me aan het vervelen was. Ik begon dit blog eigenlijk zonder een plan wat ik met mijn blog wilde gaan doen. Ik begon met blogjes schrijven over wandelingen die ik maakte (alleen of samen met C.), over dingen die me opvielen (bijvoorbeeld in het nieuws), over boeken die ik las. Eigenlijk over van alles en nog wat. Ik merkte dat ik het leuk vond om korte stukjes te schrijven.

In 2006 ging ik verder met mijn deeltijdstudie aan de Pabo. Vanwege behandelingen tegen schildklierkanker (waar ik ook over schreef) had ik daar geen tijd en energie voor. Ook daar schreef ik blogjes over. Verder schreef ik over het Filmfestival van Rotterdam, over films die ik op tv of computer keek, over de warmtewand die we aan het maken waren. Maar het meeste schreef ik over de boeken die ik las.

In de jaren erna bleek dat ik vooral schreef over onze kat Jeeves en onze hond Wooster, over wandelingen, over mijn gezondheid, over mijn studie, over films, over boeken. Al die blogjes geven een mooi beeld van de dingen die ik interessant en/of belangrijk vind. Inmiddels heb ik 580 blogjes geschreven 🙂

 

Overstappen naar een eigen domein

In 2015 deed ik een basiscursus WordPress. Als eerste zorgde ik dat mijn website Ikvindlezenleuk overging van Blogger naar WordPress. In het voorjaar van 2015 ging ook deze website over naar WordPress. Ik kocht een domeinnaam en importeerde alle oude blogbijdragen. Mijn plan was om zo snel mogelijk de oude blogbijdragen aan te passen voor WordPress, maar ik zie dat het grootste deel nog steeds moet gebeuren. Een goed voornemen voor de komende weken dus…

 

Toekomst

Zoals elk jaar heb ik goede voornemens voor mijn website. Ik wil meer blogjes schrijven. Het ligt niet aan een gebrek aan ideeën, maar meer aan het feit dat ik er niet aan toe kom. Ik wil dus vaker meerdere blogjes schrijven en inplannen zodat er regelmatiger iets nieuws te lezen valt op de website.  Ik ben in ieder geval nog lang niet van plan om te stoppen met bloggen.

 

Ten slotte

Ik heb allerlei ideeën om over te schrijven, maar ik ben ook nieuwsgierig wat jij als lezer wilt. Wat vind je leuke onderwerpen om over te lezen? Welke onderwerpen mis je op mijn website? Heb je nog andere tips?

 

Het plaatje komt van de website van Flaticon. 

 

Vergelijkbare berichten