Adriaan van Dis – Indische duinen (2008-07)

boekomslag Adriaan van Dis - Indische duinen

Een jongen groeit op in een gezin met een Japans kampverleden. Het gezin vindt, eenmaal teruggekeerd uit het oude Indië, geen vrede in Nederland. Het vestigt zich in een koloniehuis in de duinen; daar wordt de zoon geboren. Hij is de buitenstaander die wordt opgevoed in een sfeer van verzwegen leed. Zijn vader wil hem harden voor de volgende oorlog. Pas als hij volwassen is, lukt het de jongen de leugens en geheimen van het gezin te ontrafelen.

Boekinformatie
Schrijver: Adriaan van Dis
Titel: Indische duinen
Uitgeverij: Meulenhoff
Jaartal: 1994
Bladzijden: 280
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 1998 van mijn moeder gekregen
  • ik las dit boek in 2008 en dit was boek 7 van de boeken die ik in 2008 heb gelezen (mijn exemplaar was de 24e druk uit 1998, ik heb dit boek niet meer in bezit (weggeven aan vrienden))

Mijn mening

Dit boek heb ik ooit van mijn moeder gekregen, omdat ze hem dubbel had. Mijn moeder houdt van boeken over Indonesië. Ik kwam het boek tegen, omdat het boven op een stapel lag. Het grootste deel van de boekenkast ligt namelijk tijdelijk boven in een kamer, omdat Wooster het leuk vond om boeken uit de kast te halen.

Het boek las lekker weg en ik had het na een dagje uit. De hoofdpersoon vertelt over zijn herinneringen aan zijn jeugd. Daarnaast krijg je ook een beeld van de huidige relatie met zijn moeder en zussen. Ik vond het wel een aardig boek, maar meer ook niet.

Oorspronkelijk geplaatst op 23-04-2008 op tantetil.vkblog.nl


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten