boekomslag Arnon Grunberg - Huid en haar

Roland Oberstein, universitair docent economie, gespecialiseerd in de geschiedenis van de bubbel, is vader en gelukkig gescheiden. Zijn vriendin Violet, ontwerpster van damestassen, wordt tot wanhoop gedreven als Oberstein onaangedaan lijkt te zijn door haar overspel en het zelfs wel spannend zegt te vinden. Op een conferentie in Frankfurt over de Holocaust, waar Oberstein een lezing geeft over de economische gevolgen van genocide, ontmoet hij Lea, biografe van kampcommandant Rudolf Hoss.

Boekinformatie
Schrijver: Arnon Grunberg
Titel: Huid en haar
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Jaartal: 2010
Bladzijden: 528
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn sterren: 3 sterren

Begin van het boek

‘Waar wacht je op?’ vraagt Lea.
Ze draagt een zwarte wollen jas met een bontkraag, tweedehands gekocht. Ze kan zich zulke jassen niet nieuw permitteren.
Lea reist lichtbepakt. Een rugzak, meer heeft ze niet nodig voor vijf dagen. Met een föhn krijg je de meeste kreukels uit je kleren.
Op haar knie ligt een hand. Maar een hand op een knie is nog geen intimiteit. 

Mijn mening

Ik vond dit niet een van de beste boeken van Arnon Grunberg. Het is wel fascinerend om te lezen hoe ongelofelijk saai Roland Oberstein is. Hij interesseert zich niet voor mensen en heeft geen flauw idee hoe hij zich moet gedragen. Hij is erg rechtlijnig en komt daardoor op een gegeven moment in de problemen. Ik vond het verhaal intrigerend genoeg om het uit te willen lezen.


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

dit blog is oorspronkelijk geplaatst op 29 december 2013