Arnon Grunberg – Tirza (2007)

boekomslag Arnon Grunberg - Tirza

De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag; wanneer de vrijheid uitsluitend tijdens de zomervakantie lonkt, is het leven al zwaar genoeg. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand: bandeloosheid leidt tot rampen. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Loom houdt hij van zijn dochters. Dat zijn echtgenote hem ingeruild heeft voor een jeugdliefde op een woonboot en dat een gedeelte van zijn vermogen is verdwenen door malversaties van merkwaardige groeperingen die de wereldeconomie beheersen, het deert hem niet. Zolang hij maar van zijn kinderen mag houden. Maar op een avond staat zijn echtgenote weer voor de deur. En dan doet een man zijn intrede in het leven van Jörgen Hofmeester, een man die als twee druppels water op Mohammed Atta lijkt.

Boekinformatie
Schrijver: Arnon Grunberg
Titel: Tirza
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Jaartal: 2006
Bladzijden: 430
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in december 2006 gekregen (mijn exemplaar was de 6e druk uit oktober 2006, ik heb dit boek niet meer in bezit, verkocht via Bol.com)
  • Ik las het boek in 2007 en dit was een van de 21 boeken die ik in 2007 gelezen heb

Mijn mening

Ik heb dit boek gekregen met Kerst van mijn schoonouders. Er zijn een aantal Nederlandse schrijvers waarvan ik graag boeken lees en daar is Arnon Grunberg er een van. Het boek Tirza gaat over Jörgen Hofmeester die door zijn vrouw is verlaten en alleen achterblijft met zijn jongste dochter. Tirza heeft haar eindexamen gedaan en er wordt een feestje gegeven. Een week voor het feest staat Jörgens vrouw opeens voor de deur. Ze wil weer bij hem terugkomen. Dat wil hij eigenlijk niet, maar dat zegt hij niet. Jörgen heeft het moeilijk met het feit dat Tirza na haar eindexamen op reis naar Afrika gaat. Hij brengt haar en haar vriend naar het vliegveld in Frankfurt. Tirza laat niets meer van zich horen en Jörgen gaat uiteindelijk zelf naar Namibië om zijn dochter te zoeken. Zal hij haar vinden? Ik vond het een mooi verhaal om te lezen en het einde van het verhaal heeft me verrast.


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

dit blos is oorspronkelijk geplaatst op 04 juli 2007 op tantetil.vkblog.nl

Vergelijkbare berichten