Paul Biegel – Laatste verhalen van de eeuw (2007)

boekomslag Paul Biegel - Laatste verhalen van de eeuw

Laatste verhalen van de eeuw mag gerust een kroon op het circa vijftig titels tellende oeuvre van Paul Biegel genoemd worden. In deze luxe uitgevoerde verhalenbundel komen alle stijlen die Biegel zich de afgelopen decennia heeft eigen gemaakt aan bod. Zo doet het poëtische verhaal ‘De laatste roos’ denken aan ‘Nachtverhaal’ (Gouden Griffel 1993). Avontuurlijke zeetochten zoals de kleine kapitein die meemaakt, lezen we in de verhalen ‘De schipbreuk’ en ‘Kraai’s wereldreis’. Het is een bonte parade van rovers en reuzen, brute koningen en allerlieftalligste prinsessen, en merkwaardige dieren: van vlooien die ontsnappen uit het vlooientheater en zich lekker uitleven in de bus, springend van wijf op kerel tot een kikkerfamilie die alles probeert om de afschuwelijke kikkervreter Roofridder Sperrebek uit te roeien, een ringslang van bijna een meter lang, ‘met een lijf dat hij in zeven bochten kon trekken en een bek die zo wijd opengaat dat je in zijn maag het gif kan zien borrelen’.

Boekinformatie
Schrijver: Paul Biegel
Titel: Laatste verhalen van de eeuw
Uitgeverij: Holland
Jaartal: 1999
Bladzijden: 222
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 10+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in maart 2007 gekocht
  • ik las het boek in 2007 en dit was een van de 21 boeken die ik in 2007 gelezen heb

Mijn mening

In dit boek zitten verschillende verhalen die gemeen hebben dat ze gaan over iets wat eigenlijk niet kan. In het verhaal “De beestenbakker” maakt een pottenbakker dieren die echt tot leven komen. Een geweldig idee! Kinderen gaan zich bij deze verhalen afvragen of zoiets waar zou kunnen zijn en waarom zou dat eigenlijk niet zo zijn?

Ik vond het leuk om te lezen. Een aantal verhalen komt wat ouderwets over, maar die zijn dan waarschijnlijk ook al ouder. Deze bundel is oorspronkelijk in 1999 uitgegeven., wat de titel verklaart.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 21 november 2007


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten