boekomslag Brian Selznick - De uitvinding van Hugo Cabret

Hugo Cabret woont in de muren van een druk treinstation in Parijs en zorgt ervoor dat de klokken gelijk blijven lopen. Maar wanneer Hugo het pad van een excentriek, leesgraag meisje en een verbitterde oude man kruist, worden Hugo’s bestaan en zijn grote geheim in gevaar gebracht. Een tekening, een notitieboekje, een gestolen sleutel, een mechanische man en een verborgen bericht van Hugo’s overleden vader vormen de spil van dit ingenieuze, ontroerende en betoverende mysterie.

Boekinformatie
Schrijver: Brian Selznick
Titel: De uitvinding van Hugo Cabret
Uitgeverij: Mynx
Jaartal: 2007
Bladzijden: 544
Illustrator: Brian Selznick
Vertaler: Gert van Santen
Genre: geen
Leeftijd: 10+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in oktober 2007 gekocht bij Kinderboekwinkel Nijmegen
  • Ik las het boek in 2008 en het was boek 8 van de boeken die ik in 2008 gelezen heb

Mijn mening over dit boek

Ik heb dit boek afgelopen oktober gekocht toen het kinderboekenweek was. Ik heb het boek voornamelijk gekocht omdat het er zo vreselijk mooi uitziet. Alle pagina’s zijn zwart met een blaadje tekst erop. Verder zitten er heel veel zwartwitte tekeningen in.

Ik zag het boek pas bij de stripwinkel liggen en ik begreep toen niet waarom een ‘gewoon’ boek bij de stripwinkel te koop zou zijn. Inmiddels weet ik dat wel. De illustraties zijn een integraal onderdeel van het verhaal. Ze vertellen een deel van het verhaal. Daarom leest het boek, ondanks dat het dik is, vlot. Het verhaal gaat over een jongen die geïnteresseerd is in illusionisten. Hij leeft in het station, in zijn eentje. Dat verandert als hij betrapt wordt op het stelen van een opwindmuis in de speelgoedwinkel tegenover het station. Deze opwindmuis heeft hij nodig om een geheimzinnige machine te repareren.

Het verhaal is leuk en zeker voor kinderen spannend. Uiteindelijk blijkt het boek zelf een onderdeel van het verhaal te zijn.

Oorspronkelijk geplaatst op 23-04-2008 op tantetil.vkblog.nl


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.