Wat kunnen vogelsnavels, vleugels en zwermen ons leren over handig gereedschap, duurzame materialen en samenwerken? Wat heeft een ei met een pleister te maken, of een vogelnest met vloerverwarming? In het boek ‘De bionische vogel’ laat Annemarit van Broekhoven lezers van 12 tot 120 zien dat het vogelrijk een onuitputtelijke inspiratiebron is om onze uitdagingen aan te vliegen en de wereld gezonder en mooier te maken. Hoe kunnen we net als vogels zuiniger omgaan met energie, leven zonder afval en onszelf beschermen tegen hitte, vocht en ziektemakers? En als we dan toch bezig zijn: hoe kan het toch dat een flamingo nooit op zijn snufferd gaat? ‘De bionische vogel’ neemt je mee door een gevederde wereld vol kansen en vondsten. Het boek laat zien wat de leefregels van de natuur zijn en welke slimmigheden van vogels al vertaald zijn naar duurzame oplossingen voor de mensenwereld. Het is een ontdekkingstocht waarbij je op een andere manier naar de natuur gaat kijken. Wie dat eenmaal onder de knie heeft, zal zien dat er overal om ons heen ideeën en oplossingen te vinden zijn. Want of vogels nou zwemmen, vliegen, fladderen of waggelen, de vogelwereld is een onuitputtelijke bron van inspiratie om onze uitdagingen aan te gaan en onze wereld gezonder en mooier te maken. Het boek gaat in vogelvlucht door biomimicry: een manier om duurzame oplossingen te vinden voor onze hedendaagse uitdagingen, met de natuur als inspiratiebron. Vogels hebben namelijk strategieën ontwikkeld om de kans op overleven zo groot mogelijk te maken, waarbij ze een gezonde aarde achterlaten voor hun nageslacht. En dat willen wij ook wel! ‘De bionische vogel’ biedt volop inspiratie om vanuit vertrouwen te blijven zoeken naar duurzame oplossingen, voor welke uitdaging dan ook.

Boekinformatie
Schrijver: Annemarit van Broekhoven
Titel: De bionische vogel. Vogels als inspiratiebron voor creatieve en duurzame oplossingen
Uitgeverij: KNNV
Jaartal: 2023
Bladzijden: 192
Illustrator: Margot Westermann
Genre: non-fictie (informatief)
Leeftijd: 12-15 jaar
Mijn mening: 3 sterren

  • ik heb dit boek in mei 2023 als recensieboek gekregen van uitgeverij KNNV
  • ik las dit boek van 21 juni t/m 22 augustus 2023 en dit was boek 20 van de boeken die ik in 2023 gelezen heb. Ik heb het boek niet helemaal uitgelezen, want de hoeveelheid feiten werd me te veel
  • lees mijn recensie op IkvindlezenNIETleuk

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.