boekomslag Bill Bryson - Down under

It is the driest, flattest, hottest, most desiccated, infertile and climatically aggressive of all the inhabited continents and still Australia teems with life – a large portion of it quite deadly. In fact, Australia has more things that can kill you in a very nasty way than anywhere else. Ignoring such dangers – and yet curiously obsessed by them – Bill Bryson journeyed to Australia and promptly fell in love with the country. And who can blame him? The people are cheerful, extrovert, quick-witted and unfailingly obliging: their cities are safe and clean and nearly always built on water; the food is excellent; the beer is cold and the sun nearly always shines. Life doesn’t get much better than this…

Boekinformatie
Schrijver: Bill Bryson
Titel: Down Under
Uitgeverij: Doubleday (GB)
Jaartal: 2000
Bladzijden: 320
Genre: non-fictie
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in december 2010 gekocht
    • mijn exemplaar is de 2e druk uit 2001 van uitgeverij Black Swan (GB)
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggedaan via Bookcrossing)
  • Ik las het boek in januari 2011 en dit was boek 1 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb

Wat vind ik van dit boek?

Ik wilde dit boek al kopen (en lezen natuurlijk) toen we bezig waren met onze plannen om naar Australië te verhuizen. Op de een of andere manier is dat toen niet gelukt. Afgelopen winter was ik voor een tijdje in Nederland en heb toen boeken besteld bij Amazon in Duitsland en eindelijk ook dit boek.

Ik was op zoek naar een boek dat mij een goed beeld zou geven van Australië voordat we aan onze rondreis zouden beginnen. Een boek dat ideeën zou geven over wat te doen en te bekijken. Na het lezen, jaren geleden, van Een kleine geschiedenis van bijna alles wist ik dat Bryson er van houdt om de diepte in te gaan en veel details te leveren.

Dat bleek een kleine teleurstelling te worden. “Down Under” is geen boek over Australië als geheel. Bryson richt zich op details, op mensen die hij heeft ontmoet terwijl hij voor korte bezoeken (2-3 weken) in Australië was. Hij schrijft bijvoorbeeld over wandelen door North Sydney, over zijn reis naar Alice Springs, over vreemde Australische dieren (zoals de platypus en echidna).

Het was een leuk boek om te lezen, maar niet wat ik wat ik op dit moment zocht. Toch raad ik het aan, want het geeft onverwachte details over Australië.


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

2 reacties

  1. Wel grappig dat een land dat begonnen is als strafkolonie en waarvan een groot deel van de bevolking er prat op gaat misdadigers als voorouders te hebben, nu zo vriendelijk en veilig is ! Dat geeft te denken…;o)

  2. @de Stripman: wij vinden het in ieder geval een veilig land, maar Australiers (zeker in de grote steden) denken daar wel anders over en hebben daarom hoge schuttingen.
    Maar Australiers zijn nog steeds niet echt trots op het feit dat ze eventueel misdadigers als voorouders hebben. Maar het wordt in ieder geval niet meer genegeerd zoals een jaar of 10 geleden. Toen werd dat gewoon door ze ontkend.

Comments are closed.