A.S. Byatt – The Children’s Book (2011-06)

boekomslag A.S. Byatt - The children's book

Famous author Olive Wellwood writes a special private book, bound in different colours, for each of her children. In their rambling house near Romney Marsh they play in a story-book world – but their lives, and those of their rich cousins and their friends, the son and daughter of a curator at the new Victoria and Albert Museum, are already inscribed with mystery. Each family carries its own secrets. They grow up in the golden summers of Edwardian times, but as the sons rebel against their parents and the girls dream of independent futures, they are unaware that in the darkness ahead they will be betrayed unintentionally by the adults who love them. This is the children’s book.

Boekinformatie
Schrijver: A.S. Byatt
Titel: The Children’s Book
Uitgeverij: Chatto & Windus (GB)
Jaartal: 2009
Bladzijden: 618
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 18+
Mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in januari 2010 gekocht (mijn exemplaar is uit 2010 van uitgeverij Vintage Books (GB), ik heb dit boek niet meer in bezit)
  • Ik las dit boek in 2011 en dit was boek 6 van de boeken die ik 2011 heb gelezen
  • lees mijn recensie op Een kloddertje roze

Mijn mening

“The children’s book” van A.S. Byatt heeft twee verhaallijnen. De eerste verhaallijn gaat over de magische verhalen die Olivia Wellwood schrijft voor elk van haar kinderen. Ze is begonnen bij hun geboorte en breidt deze verhalen regelmatig uit. Het meest uitgebreide verhaal is voor haar oudste zoon, Tom, haar liefste kind. Ze schrijft ook sprookjesachtige verhalen voor kinderen die gepubliceerd worden en daarmee verdient ze een leuk inkomen.

Het andere verhaal gaat over de veranderende tijd waarin de Wellwoods leven. Deze verhaallijn begint bij het begin van de 19e eeuw en eindigt net na de Eerste Wereldoorlog. De Wellwoods maken deel uit van een culturele gemeenschap die nadenkt en praat over het veranderen van de wereld tot een betere samenleving, een maatschappij waarin meer gelijkheid heerst. Ze hebben een romantisch idee over arme mensen, maar als de tijd verstrijkt verandert de wereld en er gebeurt niets om meer gelijkheid in de maatschappij te creeëren.

Ik vond “The children’s book” erg fascinerend omdat de Wellwoods veranderen tijdens de periode waarin het boek zich afspeelt. Ze veranderen niet alleen omdat de wereld verandert, maar ook omdat ze opgroeien, ouder worden. Alle kinderen vinden uiteindelijk een plek in de maatschappij en proberen een goede bijdrage te leveren aan de gemeenschap. De magische verhalen hebben een belangrijke plaats in het leven van de Wellwood kinderen en hun kijk op de wereld.


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

oorspronkelijk is dit boek op 6 juli 2011 geplaatst

Vergelijkbare berichten