boekomslag Charlie Fletcher - Stoneheart

Deep in the City something had been woken, so old that people had been walking past it for centuries without giving it a second look. When George breaks the dragon’s head outside the Natural History Museum he awakes an ancient power. This prehistoric beast, sentry-still for centuries, hunts him down with a terrifying wrath. And this is just the beginning.

Boekinformatie
Schrijver: Charlie Fletcher
Titel: Stoneheart
Serie: Stoneheart #1
Uitgeverij: Hachette Children’s Group (GB)
Jaartal: 2006
Bladzijden: 496
Genre: science fiction & fantasy
Leeftijd: 10+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kocht dit boek in november 2007 op het vliegveld in Engeland
  • Ik las het boek in 2008 en dat was boek 19 van de boeken die ik in 2008 gelezen heb
  • Lees mijn recensie

Wat vind ik van dit boek?

Ik heb het boek “Stoneheart” van Charlie Fletcher afgelopen november gekocht op het vliegveld bij Londen. Soms valt je oog op een boek dat je wilt lezen…

Ik vind het geen vreemd idee dat er parallelle werelden zijn met de onze. Waarom zou onze realiteit de enige zijn? In dit boek blijken er meerdere versies van Londen te zijn. George komt in een ander Londen terecht doordat hij per ongeluk het hoofd van een stenen draakje afbreekt in het museum. In dit Londen blijken standbeelden en waterspuwers (gargoyles) tot leven te komen. En zij staan niet op goede voet met elkaar. Er zou een oorlog kunnen uitbreken.

George lijkt hier invloed op uit te kunnen oefenen, maar het is niet duidelijk wat hij kan doen. Om terug te keren naar zijn eigen realiteit moet hij het hoofd van de stenen draak naar een bepaalde plek brengen. Zou het hem lukken om ongedeerd naar zijn eigen wereld te kunnen? En kan hij voorkomen dat er een oorlog uitbreekt tussen de standbeelden en waterspuwers?

Dit is het eerste deel van een trilogie. Ik zag bij bol.com dat het tweede deel (Iron hand) net uit is. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 7 augustus 2008


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.
boek voor 10+, boek weggedaan, Engels, geen sterren, gelezen in 2008, papieren boek, science fictionaanwinst 2007