Christopher Paolini – Oudste (2006-08)

boekomslag Christopher Paolini - Oudste (Het erfgoed 2)

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond. Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op zoek naar zijn ware afstamming. Eragon en zijn draak Saphira hebben het rebellenrijk van de Varden gered van de troepen van Koning Galbatorix, de wrede heerser van het Keizerrijk. Nu moet Eragon naar Ellesméra, het land van de elfen, waar hij verder getraind zal worden in de kunst van de magie en het zwaard, vaardigheden die onmisbaar zijn voor een Drakenrijder. Het wordt een wonderbaarlijke reis waarbij hij talloze nieuwe plaatsen bezoekt en mensen ontmoet, en elke dag vol zit met nieuwe uitdagingen en avontuur. Maar hij is nooit helemaal vrij van de problemen van het rijk. Chaos en verraad volgen hem waar hij gaat en Eragon is er nooit zeker van wie hij kan vertrouwen. Intussen moet zijn neef Roran een beslissende slag voeren in Carvahall. Is Koning Galbatorix sterk genoeg om het verzet te verpletteren? Wat de uitkomst ook is, Eragons leven is nog steeds in groot gevaar.

Boekinformatie
Schrijver: Christopher Paolini
Titel: Oudste
Serie: Het Erfgoed #2
Uitgeverij: uitgeverij M
Jaartal: 2005
Bladzijden: 608
Vertaler: Erica Feberwee
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 15+
Mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 2006 geleend bij de bibliotheek
  • Ik las dit boek in 2006 en dit was boek 8 van de boeken die in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Deel 2 van de serie over een drakenruiter heb ik uit. Ik ben dol op het lezen van fantasyverhalen en dit is een leuke serie. Helaas moet ik nu wachten totdat het volgende deel geschreven is. Het is geen hoogstaande literatuur, maar het verhaal is spannend en het leest lekker weg. Heerlijk dus!

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 7 april 2006


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Oude reacties

Ramirezi – 07-04-2006 14:43: Mooie kaft ook !

JUNIOR – 20-12-2006 12:23: TOF VERHAAL HEB DE BOEK AL DRIE KEER GELEZEN DIT JAAR

Tante Til – 20-12-2006 13:28: @Ramirezi: een zeer late reactie van mijn kant… Ik vind het inderdaad ook een mooie kaft. Draken lijken me, als ze echt zouden bestaan, ook mooie dieren.

@Junior: Het boek leest inderdaad lekker weg. Heb je de verfilming van Eragon al gezien?

Matthijs – 12-01-2007 10:47: inderdaad een leuk verhaal, en een mooie film, hoewel veel dingen zijn veranderd in de film… maar dat heb je bij alle goede boeken (lord of the rings ;))

Vergelijkbare berichten