boekomslag Paolo Coelho - Veronika besluit te sterven

Veronika is jong, mooi, intelligent… en wil dood. Ze heeft alles beleefd wat er te beleven valt en besluit met een overdosis een einde aan haar leven te maken. In het aangezicht van de dood leert men echter zijn werkelijke verlangens kennen. Wanneer Veronika ontwaakt in een psychiatrische kliniek, beseft ze dat ze niet dood wil, maar vooral graag een ander leven wil leiden. Dan blijkt echter dat haar hart door de overdosis beschadigd is en dat ze binnen een week zal sterven. Durft ze nog iets van het leven te maken, nu het eigenlijk te laat is?

Boekinformatie
Schrijver: Paolo Coelho
Titel: Veronika besluit te sterven
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaartal: 2010
Vertaler: Piet Janssen
Bladzijden: 192
Genre: psychologisch verhaal
Mijn mening: geen sterren

  • ik heb dit boek in 2009 bij de bibliotheek geleend
  • ik las het boek in 2009 en dit was een van de 45 boeken die ik in 2009 gelezen heb

Mijn mening

Paulo Coelho schrijft spirituele boeken waarin de mens op zoek gaat naar harmonie en vrede. Dit boek is het eerste deel van een trilogie. De volgende delen zijn “Aan de oever van de Piedra huilde ik” en “De duivel en het meisje”. In deze trilogie beschrijft Coelho steeds een week uit het leven van een mens, die zich geconfronteerd ziet met liefde, dood en macht. Ik vond het een leuk boek om te lezen en ben benieuwd naar de volgende delen. Ik zal ze voor volgend jaar op mijn “te lezen”-lijstje zetten.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 29 december 2009


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.