boekomslag Eoin Colfer - Artemis Fowl and the arctic incident

Someone has been supplying Class A illegal human power sources to the goblins. Captain Holly Short of the LEPrecon Unit is sure that her arch-enemy, thirteen-year-old Artemis Fowl, is responsible. But is he? Artemis has his own problems to deal with: his father is being held to ransom and only a miracle will save him. Maybe this time a brilliant plan just won’t be enough. Maybe this time Artemis needs help.

Boekinformatie
Schrijver: Eoin Colfer
Titel: Artemis Fowl and the Arctic Incident
Serie: Artemis Fowl #2
Uitgeverij: Penguin Books (GB)
Jaartal: 2002
Bladzijden: 320
Genre: sprookjes
Leeftijd: 12+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 2009 gekregen
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • Ik las het boek in 2011 en het was boek 41 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb

Over het verhaal

In “Artemis Fowl and the arctic incident” blijkt de vader van Artemis nog te leven. Artemis ontvangt een mailbericht van de ontvoerders dat hij 5 miljoen euro moet komen afleveren in Moermans (Rusland). Artemis is niet van plan dit geld zomaar te overhandigen en wil graag de hulp van de elfen om zijn vader te redden en het geld te houden. De elfen hebben de hulp van Artemis nodig om een opstand van goblins tegen te gaan. Er wordt een afspraak gemaakt…

They headed down the corridor. Two hundred goblins versus our three virtually unarmed heroes. It was going to be close. (citaat uit “Artemis Fowl, the arctic incident”)

Mijn mening

Ik vond deze boeken erg leuk om te lezen. Zo leuk dat ik ze alle vijf in een week tijd uit had. Artemis Fowl is in het begin een onuitstaanbare hoogbegaafde jongen die denkt alles beter te weten. In de loop van zijn avonturen komt Artemis er achter dat hij de hulp van anderen goed kan gebruiken. Hij wordt volwassener.

De boeken zijn met veel humor geschreven, zoals uit bovenstaande citaten blijkt. Ik heb regelmatig zitten grinniken tijdens het lezen, tot lichte ergernis van mijn omgeving. De verhaallijnen zijn goed en spannend uitgewerkt. De verhalen zijn niet voorspelbaar. De personages zijn ‘echte’ mensen van vlees en bloed en maken veranderingen door in de loop van de boeken.

Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 12 die houden van een wereld waarin ook magie aanwezig is. De boeken zijn zeker ook leuk te lezen voor volwassenen die van fantasy boeken houden.


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.