boekomslag Eoin Colfer - Artemis Fowl and the lost colony

Ten millennia ago, the fairy People were defeated in a great battle with mankind, forcing them to move underground. Only the eighth family of fairies remained undefeated: the demons. But now one demon has discovered the secrets of the fairy world, and if humans get hold of this information the fairies are in BIG trouble. Only one person can prevent this disaster – teenage criminal mastermind Artemis Fowl.

Boekinformatie
Schrijver: Eoin Colfer
Titel: Artemis Fowl and the Lost Colony
Serie: Artemis Fowl #5
Uitgeverij: Penguin Books (GB)
Jaartal: 2007
Bladzijden: 416
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 12+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 2009 gekregen
  • Ik las het boek in 2011 en het was boek 44 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb

Over het verhaal

In “Artemis Fowl and the lost colony” blijken er demonen in de menselijke wereld terecht te komen. Artemis werkt samen met de elfen om de demonen weer naar hun eigen wereld terug te brengen en zijn eigen wereld te beschermen. Bij de jacht op de demonen komt hij een ander wonderkind tegen, Minerva, die hem met haar intellect tegenwerkt. Ze zijn aan elkaar gewaagd.

Happy was not a word often used to describe Artemis Fowl’s bodyguard. Jolly and contented were also words that were rarely applied to him or to people in his immediate vicinity. Butler did not get to be one of the most dangerous men in the world by chatting with anyone, who happened to stroll past, unless the chat concerned exit routes and concealed weapons. (citaat uit “Artemis Fowl, the lost colony”)

Mijn mening

Ik vond deze boeken erg leuk om te lezen. Zo leuk dat ik ze alle vijf in een week tijd uit had. Artemis Fowl is in het begin een onuitstaanbare hoogbegaafde jongen die denkt alles beter te weten. In de loop van zijn avonturen komt Artemis er achter dat hij de hulp van anderen goed kan gebruiken. Hij wordt volwassener.

De boeken zijn met veel humor geschreven, zoals uit bovenstaande citaten blijkt. Ik heb regelmatig zitten grinniken tijdens het lezen, tot lichte ergernis van mijn omgeving. De verhaallijnen zijn goed en spannend uitgewerkt. De verhalen zijn niet voorspelbaar. De personages zijn ‘echte’ mensen van vlees en bloed en maken veranderingen door in de loop van de boeken.

Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 12 die houden van een wereld waarin ook magie aanwezig is. De boeken zijn zeker ook leuk te lezen voor volwassenen die van fantasy boeken houden.