boekomslag Eoin Coler - Artemis Fowl and the Opal deception

Evil pixie, Opal Koboi, is back and she’s more dangerous than ever. This time she doesn’t just want power over the fairy People – this time she wants the humans too. Captain Holly Short is the only fairy with a hope of stopping her, but as Holly knows, it takes one genius criminal mastermind to fight another. But the 14-year-old genius that Holly is thinking of doesn’t even remember that fairies exist. How is she going to convince Artemis Fowl to help her stop Opal? Gold usually does the trick, and this time is should be no different. Or is Artemis changing?

Boekinformatie
Schrijver: Eoin Colfer
Titel: Artemis Fowl and the Opal Deception
Serie: Artemis Fowl #4
Uitgeverij: Penguin Books (GB)
Jaartal: 2005
Bladzijden: 384
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 12+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 2009 gekregen
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • Ik las het boek in 2011 en het was boek 43 van de 51 boeken die ik in 2011 gelezen heb

In “Artemis Fowl and the opal deception” wordt zowel de maatschappij van de mensen als van de elfen bedreigd door een haatdragende elf. Iedereen denkt dat deze elf in coma ligt, maar dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Ze wil wraak nemen op o.a. Artemis omdat hij erbij was toen zij werd opgepakt als het brein achter de opstand van goblins in “Artemis Fowl, the arctic incident”. Artemis en de elfen werken samen om het einde van hun werelden te voorkomen.

The fairy shuttleport in Tara was the biggest in Europe. More than eight thousand tourists a year passed through its X-ray arches. Thirty thousand cubit feet of terminal concealed beneath an overgrown hillock in the middle of the McGraney farm. It was a marvel of subterranean architecture. (citaat uit “Artemis Fowl, the opal deception”)

Mijn mening

Ik vond deze boeken erg leuk om te lezen. Zo leuk dat ik ze alle vijf in een week tijd uit had. Artemis Fowl is in het begin een onuitstaanbare hoogbegaafde jongen die denkt alles beter te weten. In de loop van zijn avonturen komt Artemis er achter dat hij de hulp van anderen goed kan gebruiken. Hij wordt volwassener.

De boeken zijn met veel humor geschreven, zoals uit bovenstaande citaten blijkt. Ik heb regelmatig zitten grinniken tijdens het lezen, tot lichte ergernis van mijn omgeving. De verhaallijnen zijn goed en spannend uitgewerkt. De verhalen zijn niet voorspelbaar. De personages zijn ‘echte’ mensen van vlees en bloed en maken veranderingen door in de loop van de boeken.

Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 12 die houden van een wereld waarin ook magie aanwezig is. De boeken zijn zeker ook leuk te lezen voor volwassenen die van fantasy boeken houden.