boekomslag Eoin Colfer - Artemis Fowl

Twelve-year-old villain, Artemis Fowl, is the most ingenious criminal mastermind in history. His bold and daring plan is to hold a leprechaun to ransom. But he’s taking on more than he bargained for when he kidnaps Captain Holly Short of the LEPrecon (Lower Elements Police Reconnaissance Unit). For a start, leprechaun technology is more advanced than our own. Add to that the fact that Holly is a true heroine and that her senior officer Commander Root will stop at nothing to get her back and you’ve got the mother of all sieges brewing!

Boekinformatie
Schrijver: Eoin Colfer
Titel: Artemis Fowl
Serie: Artemis Fowl 1
Uitgeverij: Penguin Books (GB)
Jaartal: 2001
Bladzijden: 266
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 12+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 2009 gekregen
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • Ik las het boek in 2011 en het was boek 40 van de 51 boeken die ik in 2011 gelezen heb

Over het verhaal

In “Artemis Fowl” maken we kennis met een hoogbegaafde jongen van 12 jaar oud. Artemis heeft een plan om het familiekapitaal, dat verdwenen is bij de verdwijning en waarschijnlijke dood van zijn vader, weer aan te vullen. Hiervoor heeft hij de hulp van een elf nodig. Maar iedereen weet dat elfen niet bestaan…

Artemis ontvoert kapitein Holly Short en met haar als onderpand onderhandelt hij over een fortuin aan goud. Helaas gaat niet alles volgens plan.

The story began several years ago at the dawn of the twenty-first century. Artemis Fowl had devised a plan to restore his family’s fortune. A plan that could topple civilizations and plunge the planet into a cross-species war. He was twelve years old at the time… (citaat uit “Artemis Fowl”)

Mijn mening

Ik vond deze boeken erg leuk om te lezen. Zo leuk dat ik ze alle vijf in een week tijd uit had. Artemis Fowl is in het begin een onuitstaanbare hoogbegaafde jongen die denkt alles beter te weten. In de loop van zijn avonturen komt Artemis er achter dat hij de hulp van anderen goed kan gebruiken. Hij wordt volwassener.

De boeken zijn met veel humor geschreven, zoals uit bovenstaande citaten blijkt. Ik heb regelmatig zitten grinniken tijdens het lezen, tot lichte ergernis van mijn omgeving. De verhaallijnen zijn goed en spannend uitgewerkt. De verhalen zijn niet voorspelbaar. De personages zijn ‘echte’ mensen van vlees en bloed en maken veranderingen door in de loop van de boeken.

Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 12 die houden van een wereld waarin ook magie aanwezig is. De boeken zijn zeker ook leuk te lezen voor volwassenen die van fantasy boeken houden.


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.