boekomslag Corbeyran & Chapuzet - De invloed van demonen

Sommige cognacs zijn van onschatbare waarde, en echte kenners die in staat zijn om te profiteren van deze nichemarkt zijn zeldzaam. Een zegen voor de onderzoeker voor wie dat talent het voornaamste spoor is … Anna-Fanély Simon, journaliste en fotografe met voornamelijk ervaring in oorlogsgebieden, neemt voor National Geographic een opdracht aan voor een reportage over cognac. Ze is zelf geboren in dat gebied en hoopt haar jeugdvriendin Alice er weer te vinden. Maar zij blijkt verdwenen te zijn, en als de journaliste meer over de verdwijning te weten komt, zorgt een aantal details ervoor dat ze gaat twijfelen aan het officiële verhaal.

Boekinformatie
Schrijver: Éric Corbeyran, Jean-Charles Chapuzet
Titel: De invloed van demonen
Serie: Cognac #1
Uitgeverij: Silvester
Jaartal: 2017
Bladzijden: 48
Illustrator: Luc Brahy
Vertaler: Mariella Manfré
Genre: detective
Leeftijd: 18+
Mijn mening: 4 sterren

  • Ik heb dit boek in augustus 2017 gekocht bij stripwinkel Senor Hernandez (Nijmegen)
  • Ik las dit boek op 8 juni 2019 en dit was boek 71 van de boeken die ik in 2019 gelezen heb

Mijn mening

Anna is ex-oorlogsfotografe. Voor het tijdschrift National Geographic gaat ze een reportage maken over cognac. Hiervoor gaat ze terug naar de streek waar ze is geboren. Ze hoopt een vroegere vriendin te ontmoeten, maar die blijkt verdwenen te zijn. Wat heeft haar verdwijning met cognac te maken?

Ik koos het stripboek uit omdat ik de voorkant zo mooi vond. Ik vond het een leuk verhaal vol spanning en verrassingen. De illustraties zijn realistisch en geven een mooi beeld van Frankrijk. Ik zou zo naar de cognacstreek willen om rond te reizen.

Dit is het eerste deel van een serie en ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

illustratie uit Corbeyran & Chapuzet - De invloed van demonen

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.