boekomslag Kevin Crossley-Holland - At the crossing-places (Arthur 2)

Arthur de Caldicot arrives at Holt to be squire to Lord Stephen and accompany him on crusade. It is an exciting and bewildering time for him as he finds a warhorse, is fitted with armour and improves his fighting skills. And meanwhile these events are reflected in his seeing stone, in stories of King Arthur and the Knights of the Round Table.

Boekinformatie
Schrijver: Kevin Crossley-Holland
Titel: At the Crossing-Places
Serie: Arthur #2
Uitgeverij: Orion (GB)
Jaartal: 2002
Bladzijden: 368
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 12+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kocht dit boek in mei 2006
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik las het boek in 2007 en dit was een van de 21 boeken die ik in 2007 gelezen heb

Mijn mening

Ik hou van verhalen die over koning Arthur gaan. Het zijn vaak mysterieuze verhalen waarin vreemde dingen gebeuren. In dit boek gaat het over een jongen die Arthur heet en binnenkort met een edelman, als zijn assistent (squire) mee gaat op kruistocht. Er zitten eeuwen tussen hem en koning Arthur, maar door middel van een zienersteen weet hij hoe het koning Arthur verging. In het begin van het boek had ik niet door dat ik het dagboek aan het lezen was van de jongen Arthur. Ik vond de korte hoofdstukken redelijk irritant, want je krijgt maar weinig informatie. Later bedacht ik me dat het toch wel prettig leest. Arthur heeft door zijn werk niet veel tijd om zijn gedachten en belevenissen op papier te zetten.

Het derde deel van deze trilogie is ook al verschenen en ik ben benieuwd hoe het Arthur vergaat op kruistocht en of de lezer er achterkomt wat nu het verband tussen de beide Arthurs is.

Oorspronkelijk geplaatst op 23-03-2007 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.