Arend van Dam – Het verhaal vertelt… (2015-152)

boekomslag Arend van Dam - Het verhaal vertelt...

Mariken van Nimwegen, Tijl Uilenspiegel, Koning Gilgamesj, Moby Dick… wie kent hun namen niet? Maar hoe gingen de verhalen ook alweer? En is het niet hoog tijd dat ook jonge kinderen kennis maken met deze hoofdfiguren uit onze vertelcultuur? Deze onnavolgbare (voorlees)bundel voor kinderen vanaf 7 jaar is geen toevallige verzameling mooie verhalen. Centraal staat de kunst van het vertellen. Dit betekent een rijkdom aan verhalen, maar ook boeiende achtergrondinformatie bij de verschillende genres. Vijftig verhalen met mythische proporties: sprookjes, fabels, sagen, mythen, legenden en verhalen van de zee, behorend tot onze culturele identiteit. Herverteld zoals alleen Arend van Dam dat kan. Tijdloos, herkenbaar en toch verrassend.

Boekinformatie
Schrijver: Arend van Dam
Titel: Het verhaal vertelt…
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaartal: 2015
Bladzijden: 160
Illustrator: Alex de Wolf
Genre: non-fictie
Leeftijd: 8+
Mening: 4 sterren

  • Ik heb dit boek in augustus 2015 gekregen als recensieboek van uitgeverij Van Holkema & Warendorf (ik heb dit boek niet meer in bezit, weggeven aan de Leeshelden van Ikvindlezenleuk)
  • Ik las het boek op 25 september 2015 en dit was boek 153 van de boeken die ik in 2015 gelezen heb
  • lees mijn recensie op Ikvindlezenleuk

Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten