De vrouw als auteur

boekomslag De vrouw als auteurDe vrouw als auteur. Is dat zo bijzonder? In de voorbije eeuwen door de toen heersende maatschappelijke verhoudeingen zeker! Hoewel aan vrouwen in hun zeer begrensde ruimte gelegenheid bleef om zich artistiek te uiten, was er vaak moed nodig om dat te doen op de wijze van Sappho. Weinig minder verrassend is de grootse poëzie van Hadewijch. In later tijd lijkt de beperking toe te nemen en daarmee de overtuigingskracht van het menselijk recht van een George Sand, een Carry van Bruggen en, in de zeer bijzondere positie van de DDR, een Christa Wolf. Zo werd deze 33ste reeks Algemene Colleges van de School voor Taal- en Letterkunde, een bundel verhelderende en inspirerende documenten.

Boekinformatie
Schrijver: Andreas Burnier, Diny Schouten, Hella S. Haasse, J. Ester, M. Kappers-den Hollander, N. de Paepe
Titel: De vrouw als auteur
Uitgeverij: Coutinho
Jaartal: 1980
Bladzijden: 122
Genre: zonder genre
Leeftijd: 18+


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Dit boek is niet meer nieuw te koop

 

Over het boek

  • Ik heb dit boek in 2000 gekocht bij antiquariaat Verzameld Werk (Nijmegen)
  • De teksten zijn geschreven door Andreas Burnier, N. de Paepe, Hella S. Haasse, M. Kappers-den Hollander, Diny Schouten, J. Ester

 

Vergelijkbare berichten