boekomslag Renate Dorrestein - Want dit is mijn lichaam

Casper en Xandra Olsen laten niets aan het toeval over. Hun eerste kind zal een jongen zijn, dat heeft de genderkliniek gegarandeerd. Daarna een meisje, zo is hun plan, en dan nieuwe borsten voor Xandra en voor de kids een blonde labrador. Ook de norse schilder Job Olsen, Caspers beroemde grootvader, is heer en meester over zijn lijf en leden, totdat hij kort na zijn huwelijk met de veertig jaar jongere Felicity wordt getroffen door een beschamende kwaal. Dit even wrange als vermakelijke verhaal over het geloof dat de plaats heeft ingenomen van de religies van weleer: de overtuiging dat de mens zijn eigen maker is.

Boekinformatie
Schrijver: Renate Dorrestein
Titel: Want dit is mijn lichaam
Serie: Boekenweekgeschenk #1997
Uitgeverij: CPNB
Jaartal: 1997
Bladzijden: 96
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in maart 1997 gekregen bij aankoop van een boek
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggedaan via Bookcrossing)
  • ik las dit boek en dit was boek 34 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Jaren geleden was dit het boekenweekgeschenk (om precies te zijn in 1997), maar ik kwam er nu pas aan toe om te lezen. Dit is voor het eerst dat ik iets van Renate Dorrestein heb gelezen. Ik vond het een leuk boek. De familierelaties zijn niet erg goed en dat merk je doordat ze weinig contact met elkaar hebben. Aan het einde van het verhaal zijn er wat dingen veranderd in hun leven. In die zin is de mens inderdaad zijn eigen maker. Natuurlijk kun je niet alles naar je hand zetten, maar je hebt wel invloed op hoe je wilt leven en wat je daarin belangrijk vindt.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 3 november 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

Oude reacties

Marlis – 03-11-2006 17:32
ik heb hem toevallig ook vorige week herlezen 🙂

Tante Til – 03-11-2006 17:33
En wat vond je er van?

Marlis – 03-11-2006 18:36
ja… een terechte vraag, maar je had het antwoord al kunnen weten natuurlijk, uit mijn eerste reactie, waarin ik toch zeg dat ik het boek deze week HERlezen heb! 🙂
Ik hou van de stijl van Dorrestijn, ik hou ook van het treurige dat altijd door haar werk sijpelt, het onontkoombare juist tegenover de liefde en de hoop. Maar dat is algemeen.
Van ‘dit is mijn lichaam’ vind ik het vooral erg knap dat ze in zo’n tamelijk kort verhaal zoveel personages mooi op weet te voeren, die allemaal het thema waarmaken.

Marlis – 03-11-2006 18:37
stein niet stijn 🙂

Tante Til – 04-11-2006 16:18
Okee, meestal herlees je een boek dat je mooi vond of dat je aansprak. Soms kan het toch ook een boek zijn waar je nooit doorheen kwam, maar dat is natuurlijk meer ‘voor het eerst’ lezen.
Ik vond het een mooi boek en zal zeker eens wat meer van Renate Dorrestein gaan lezen.
Dank je voor je reactie! Het is leuk om te merken dat mensen je bijdrage(s) lezen.