Fjodor Dostojevski – Crime and Punishment (2006-22)

boekomslag Fjodor Dostojevski - Crime and punishment

Raskolnikov, a destitute and desperate former student, wanders through the slums of St Petersburg and commits a random murder without remorse or regret. He imagines himself to be a great man, a Napoleon: acting for a higher purpose beyond conventional moral law. But as he embarks on a dangerous game of cat and mouse with Porfiry, a suspicious detective, Raskolnikov is pursued by the growing voice of his conscience and finds the noose of his own guilt tightening around his neck. Only Sonya, a downtrodden prostitute, can offer the chance of redemption. As the ensuing investigation and trial reveal the true identity of the murderer, Dostoyevsky’s dark masterpiece evokes a world where the lines between innocence and corruption, good and evil, blur and everyone’s faith in humanity is tested.

Boekinformatie
Schrijver: Dostojewski
Titel: Crime and Punishment
Uitgever: onbekend
Jaartal: 1866
Bladzijden: 486
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in november 2002 gekocht
    • mijn exemplaar is van Wordsworth Editions (GB) uit 1994
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggedaan via Bookcrossing)
  • Ik las het boek in 2006 en dit was boek 22 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Wat een fascinerend boek! Ik had van te voren het idee dat het een zwaar en moeilijk te lezen boek zou zijn, maar dat viel reuze mee. Okee, voor mijn doen heb ik er wel lang over gedaan, maar in het ziekenhuis kwam ik vanwege de misselijkheid niet aan lezen toe en met een hittegolf lees ik toch ook wat langzamer.

Redelijk in het begin van het boek lees je over de moorden die Raskolnikov pleegt. De rest van het boek ben je getuige van zijn opvattingen en geweten. Ik vond het een mooi boek om te lezen en vond het een meeslepend verhaal. Je krijgt inzicht in de psychologie van de hoofdpersoon en dat maakt het levendig. Je vraagt je steeds af: ‘zal hij gepakt worden of niet?’ Alleen de epiloog vond ik tegenvallen. De schrijver heeft zich hier, naar mijn idee, wat te gemakkelijk van afgemaakt. Het boek doet me wel wat denken aan Het parfum van Patrick Süskind.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 19 juli 2006


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten