boekomslag Tonke Dragt - De torens van februari

Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben… Ik vroeg: ‘Welke dag is het vandaag?’ ‘Dertig februari,’ zei de oude man. Plotseling zag ik de zee… Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand… Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben… Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken… bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari. De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

Boekinformatie
Schrijver: Tonke Dragt
Titel: De torens van februari
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 1973
Bladzijden: 208
Genre: geen
Leeftijd: 12+
Mijn mening: geen sterren

  • ik heb dit boek in maart 2007 gekocht bij een kringloopwinkel
    • mijn exemplaar is uit 1993 van uitgeverij Wolters-Noordhoff
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggegeven in Australië)
  • ik las het boek in 2009 en dat was boek 12 van de boeken die ik in 2009 gelezen heb

Mijn mening

Een spannend en intrigerend boek, waar ik helaas niets over kan vertellen zonder het verhaal te verklappen. Op de achterflap staat het volgende over het boek De torens van februari van Tonke Dragt:

Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben…Ik vroeg: ‘Welke dag is het vandaag?”Dertig februari,’ zei de oude man.Plotseling zag ik de zee…Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand… Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben…Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken… bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari. De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 10 juni 2009