Eduardo Mendoza – De wonderbaarlijke reis (2009-11)

boekomslag Eduardo Mendoza - De wonderbaarlijke reis

In de eerste eeuw van onze jaartelling reist de filosoof Pomponio Flato door het Romeinse rijk, op zoek naar een geneeskrachtig water. Het lot brengt hem naar Nazareth, waar een plaatselijke timmerman op het punt staat ter dood gebracht te worden vanwege een brute moord. Jezus, de naïeve zoon van de timmerman die overtuigd is van zijn vaders onschuld, haalt Pomponio over om de ware toedracht van de moord te achterhalen. Maar Jezus kan niet vermoeden welk groot geheim zijn vader te verbergen heeft…

Boekinformatie
Schrijver: Eduardo Mendoza
Titel: De wonderbaarlijke reis
Uitgeverij: Arena
Jaartal: 2008
Bladzijden: 204
Vertaler: Felicitas van Wijk-Gertenaar, Ilona van der Werff-Nieuweboer
Genre: geschiedenis, humor
Leeftijd: 18+
Mijn mening: 1 ster

  • Ik kocht dit boek in december 2008
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (verkocht via Marktplaats)
  • Ik las dit boek in 2009 en het was boek 11 van de 45 boeken die ik in 2009 gelezen heb

Mijn mening

De omschrijving van het boek “De wonderbaarlijke reis” van Eduardo Mendoza trok mij aan. Hoe zou de schrijver Jezus en zijn vader in dit verhaal naar voren brengen?

Al lezend heb ik me vreselijk lopen ergeren. Er komen veel seksuele toespelingen in het verhaal voor over anale seks die alle Romeinen zouden hebben. Ook vreemde uitspraken over volkeren, nogal racistisch zelfs, vond ik irritant. Kortom: ik was blij toen ik het uit had. Dit boek zal binnenkort via bookcrossing.com op zoek gaan naar een nieuwe lezer, die hier hopelijk meer van geniet.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 9 juni 2009


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten