boekomslag Een nieuwer firmament. Hella S. Haasse in tekst en contextHella S. Haasse is de beroemdste schrijfster van Nederland. Alle grote literaire prijzen heeft zij ontvangen, inclusief de hoogste onderscheiding in ons taalgebied, de Prijs der Nederlandse Letteren. Zij heeft als een van de zeldzame auteurs tot drie keer toe het Boekenweekgeschenk geschreven en haar werk wordt over de hele wereld vertaald. Velen zien Haasse daarom als vierde grootheid naast ‘de drie’ van de Nederlandse literatuur.Margot Dijkgraaf, Elsbeth Etty, Kees ‘t Hart, Arnold Heumakers, Nelleke Noordervliet, Franco Paris, Hanna Stouten en Peter van Zonneveld gaan in Een nieuwer firmament in op zaken als de contemporaine actualiteit in haar romans, haar betekenis als essayiste en als autobiografische auteur het belang van haar historische romans, haar positie binnen de Indische letterkunde, het beeld van de vrouw in haar werk, de rol van het kwaad en haar band met Frankrijk en Italië.Duidelijker dan ooit en op verrassende wijze wordt de bijzondere plaats bepaald die Hella S. Haasse in het literaire landschap inneemt.

Boekinformatie
Schrijver: meerdere schrijvers
Titel: Een nieuwer firmament. Hella S. Haasse in tekst en context
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2006
Bladzijden: 224
Genre: informatief
Leeftijd: 18+


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

 

Over het boek

  • Ik heb dit boek (eerste druk) in februari 2010 gekocht, volgens mij via Marktplaats
  • De essays over Hella S. Haasse zijn geschreven door Arnold Heumakers, Hanna Stouten, Nelleke Noordervliet, Elsbeth Etty, Peter van Zonneveld, Kees ‘t Hart, Margot Dijkgraaf, Franco Paris en J.J. Oversteegen