Ken Follett – World Without End (2009-01)

boekomslag Ken Follett - World without end

On the day after Halloween, in the year 1327, four children slip away from the cathedral city of Kingsbridge. They are a thief, a bully, a boy genius and a girl who wants to be a doctor. In the forest they see two men killed. As adults, their lives will be braided together by ambition, love, greed and revenge. They will see prosperity and famine, plague and war. One boy will travel the world but come home in the end; the other will be a powerful, corrupt nobleman. One girl will defy the might of the medieval church; the other will pursue an impossible love. And always they will live under the long shadow of the unexplained killing they witnessed on that fateful childhood day.

Boekinformatie
Schrijver: Ken Follett
Titel: World Without End
Uitgeverij: Macmillan (VS)
Jaartal: 2007
Bladzijden: 910
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • ik heb het boek gekocht in december 2008
  • ik heb het boek gelezen in 2009 en het was een van de 45 boeken die ik in 2009 gelezen heb

Mijn mening

Dit boek is het vervolg op “The Pillars of The Earth” en dat heb ik afgelopen zomer gelezen toen we op Zanzibar waren. Het vervolg is afgelopen herfst aangekomen en ik was er erg benieuwd naar. Ik heb het meegenomen toen wij oud&nieuw gingen vieren bij de oma van C. in Frankrijk.

Het is een zeer dik boek, maar het leest lekker weg. Ik vond het wel jammer dat er een aantal dezelfde patronen in het verhaal terugkomen. Er is weer een meisje dat meer kan dan andere meisjes en een eigen bedrijf heeft of gaat beginnen. Er is weer een jongen die anders denkt dan de meeste mensen en een visie heeft op bouwen. Er is weer een jongen die denkt dat met geweld en macht alles te verkrijgen is. Hier moest ik even doorheen zien te prikken voordat het verhaal me begon te boeien. En daarna krijg je een goed beeld van hoe wij denken dat mensen in de veertiende eeuw leefden. Een meeslepend verhaal. Een aanrader als je van historie en vooral Middeleeuwen houdt.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 16 maart 2009

Vergelijkbare berichten