boekomslag Forensen tussen literatuur en wetenschapDe Nederlandse literatuur kent een merkwaardig fenomeen: schrijvers die forensen tussen twee gebieden, de letteren en de wetenschap. Soms blijven zij halverwege peinzend staan. Een artikel voor een vakblad wordt getransformeerd tot een roman of gedicht. Een van de klassieke voorbeelden van dit fenomeen is ‘De idioot in bad’ van de dichteres Vasalis. Haar observaties hadden ten grondslag kunnen liggen aan een artikel voor een psychologisch vakblad: zij koos echter voor de kunst! In dit boek pendelen Hugo Brandt Corstius, Hella Haasse, Hélène Nolthenius, Leo Vroman, Rutger Kopland en Gerrit Jan Zwier op buitengewoon spitse en speelse wijze tussen twee gebieden die hun intense belangstelling hebben: de literatuur en de wetenschap.

Boekinformatie
Schrijver: Gerrit Jan Zwier, Hélène Nolthenius, Hella S. Haasse, Hugo Brandt Corstius, Leo Vroman, Rutger Kopland
Titel: Forensen tussen literatuur en wetenschap
Uitgeverij: Veen
Jaartal: 1990
Bladzijden: 136
Genre: informatief
Leeftijd: 18+


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

Dit boek is niet meer nieuw te koop

 

Over het boek

  • Ik heb dit boek (eerste druk) in juni 1994 gekocht
  • De teksten zijn geschreven door Hugo Brandt Corstius, Rutger Kopland, Hélène Nolthenius, Leo Vroman, Hella Haasse en Gerrit Jan Zwier