Frank Gilbreth & Ernestine Carey-Gilbreth – Cheaper By the Dozen (2006-16)

boekomslag Frank Gilbreth - Cheaper by the dozen

Mother and Dad are world-renowned efficiency experts, helping factories fine-tune their assembly lines for maximum output at minimum cost. At home, the Gilbreths themselves have cranked out twelve kids, and Dad is out to prove that efficiency principles can apply to family as well as the workplace. The heartwarming and comic stories of the jumbo-sized Gilbreth clan have delighted generations of readers, and will keep you and yours laughing for years.

Boekinformatie
Schrijver: Ernestine Carey-Gilbreth, Frank Gilbreth
Titel: Cheaper By the Dozen
Uitgever: onbekend
Jaartal: 1948
Bladzijden: 180
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kocht dit boek in maart 1996 bij een antiquariaat
    • mijn versie was van uitgeverij J.B. Wolters uit 1963
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik las dit boek in 2006 en dit was boek 16 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb.

Mijn mening

Ik heb dit boek al zo vaak gelezen en het blijft een leuk verhaal. Mijn ouders hadden vroeger in de kast een rijtje boeken in pocketformaat met een harde groene kaft. Daar zat dit boek tussen. Andere boeken in die serie waren de verhalen over ‘the saint’. Ik vond ze allemaal leuk om te lezen. Van dit boek is het extra leuk dat het waargebeurd is.

Frank Gilbreth is de grondlegger van tijd- en bewegingsstudies. Samen met zijn vrouw Lillian, die psychologie had gestudeerd, legde hij zich toe op het efficiënter laten werken van fabrieken. Zijn ideeën om tijd te besparen paste hij ook toe in zijn gezin (12 kinderen). Tijdens het tandenpoetsen en wassen moesten de kinderen bijvoorbeeld luisteren naar Franse langspeelplaten om de taal te leren. Gilbreth vond het jammer om dit soort momenten onbenut te laten.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 31 mei 2006


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten