Cornelia Funke – De spokenjagers (2016-87)

boekomslag Cornelia Funke - De spokenjagersWanneer Tom naar de kelder moet om sap te halen, wordt hij bij de keel gegrepen door een echt spook. Het heeft een vieze schimmelgroene kleur, het laat een kleverig slijmspoor achter en het jaagt Tom de stuipen op het lijf. Maar eigenlijk is het spook helemaal niet zo akelig… Het spook heet Hugo en blijkt een Matig Eng Spook te zijn, dat uit zijn huis werd verjaagd door een Vreselijk Eng Spook. Waar moet Hugo nu gaan spoken? Tom roept de hulp in van spokenexpert Hedwig Kummelsap. Dapper trekken Tom, Hugo en Hedwig eropuit om dat Vreselijk Eng Spook weer weg te krijgen uit Hugo’s huis. Een gevaarlijke en ijzingwekkende onderneming!

Boekinformatie
Schrijver: Cornelia Funke
Titel: De spokenjagers
Uitgeverij: Querido (tegenwoordig door Manteau)
Jaartal: 2008
Bladzijden: 140
Illustrator: Cornelia Funke
Vertaler: Esther Ottens
Genre: griezelverhaal
Leeftijd: 8+
Mijn mening: 4 sterren


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

 

Over het boek

  • Ik heb dit boek in 2016 gekregen van uitgeverij Manteau voor het leesheldenproject van Ikvindlezenleuk
  • Ik las dit boek van 29 t/m 30 mei 2016. Dit was boek 87 van de boeken die ik in 2016 gelezen heb
  • Lees mijn recensie op Ikvindlezenleuk

 

4 sterren, boek voor 8+, boek weggedaan, gelezen in 2016, griezelverhaal, papieren boek, recensieboek, vertaaldaanwinst 2016, gelezen mei 2016

Vergelijkbare berichten