boekomslag Peter Geelen - De paarse ruiter

Mathis wordt als vijfjarige jongen door een monnik naar Wolpen gebracht waar Chrétien de Calais, de commandeur van het Tempelhuis, zich om bijzondere redenen over hem ontfermt. In de nacht van 13 oktober 1307 worden alle Tempeliers in Frankrijk op bevel van Philips de Schone gearresteerd en in kerkers opgesloten. De volgende dag krijgt Mathis van Wolpen een erg vreemde opdracht. Hij moet drie oude en vooraanstaande Tempelridders naar een veilig onderkomen begeleiden.

Boekinformatie
Schrijver: Peter Geelen
Titel: De paarse ruiter
Serie: Mathis van Wolpen #1
Uitgeverij: Kramat
Jaartal: 2006
Bladzijden: 458
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 15+
Mijn mening: 4 sterren

  • ik heb dit boek in januari 2010 gekocht
    • mijn exemplaar is de 2e druk uit 2006
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggegeven in Australië)
  • ik las dit boek in 2011 en het was boek 8 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb

Mijn mening

Het boek “De paarse ruiter” van Peter Geelen is een jeugdboek dat zich afspeelt bij de Tempeliers in de middeleeuwen. Ik vond het een leuk boek om te lezen, omdat het een spannend en verrassend verhaal is. Het leven voor Mathis blijkt anders te zijn dan hij zich had voorgesteld. Dit is een leuk boek voor kinderen van 12 jaar en ouder die van verhalen houden die zich in het verleden afspelen, zoals “Kruistocht in spijkerbroek”.


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.