Asterix 26 – De odyssee van Asterix (2019-74)

boekomslag R. Goscinny & A. Uderzo - De odyssee van Asterix

Phoenische koopman is de bestelling van de Druïde Panoramix voor aardolie vergeten – een essentieel ingrediënt in het toverdrankje. Dus Asterix en Obelix gaan op zoek naar zwart goud in het Midden-Oosten. Kunnen ze ook de Romeinse geheime agent Nulnulnix en zijn verbazingwekkende vouwwagen, uitgerust met de nieuwste spionnengadgets, te slim af zijn? Deze speciale editie is voorzien van een 16 pagina tellend dossier, vol achtergrond informatie, foto’s, schetsen en scenarios en is een éénmalige uitgave in deze vorm.

Boekinformatie
Schrijver: René Goscinny
Titel: De odyssee van Asterix
Serie: Asterix #26
Uitgeverij: Les Éditions Albert René
Jaartal: 2018
Bladzijden: 64
Illustrator: Albert Uderzo
Vertaler: Margreet van Muijlwijk
Genre: geschiedenis, humor
Leeftijd: 18+
Mijn mening: 4 sterren

  • Ik heb dit boek in juni 2018 gekocht bij stripwinkel Yendor (Rotterdam)
  • Ik las dit boek op 8 juni 2019 en dit was boek 74 van de boeken die ik in 2019 gelezen heb

Mijn mening

Panoramix heeft een bestelling gedaan met ingrediënten voor de toverdrank, maar niet alles is geleverd. Asterix en Obelix worden op reis gestuurd naar het Midden-Oosten om zwart goud te halen. Zal het hen lukken om weer veilig terug te komen?

Asterix en Obelix zijn mijn favoriete stripfiguren. Ik lees hun avonturen al sinds ik klein ben en ik blijf ze leuk vinden. Ik heb dan ook alle albums van Asterix en Obelix. Dit stripboek van ‘De odyssee van Asterix’ is een speciale uitgave uit 2018 met 16 bladzijden extra informatie over het maken van dit stripboek. Dit verhaal is voor het eerst in 1981 in Nederland uitgegeven.

illustratie uit René Goscinny - De odyssee van Asterix

Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten