boekomslag Hella S. Haasse - Het tuinhuis

In veel romans van Hella S. Haasse vindt er iets plaats dat zich aan de waarneembare werkelijkheid onttrekt, maar dat wel de gang van zaken bepaalt. Ook in haar verhalen is dat vaak het geval. Is het de geheimzinnige, magische kracht van de natuur die aan de gebeurtenis een andere betekenis geeft? Of is er sprake van toeval, dat een ontwrichtende of juist een helende werking heeft?

Schrijver: Hella S. Haasse
Titel: Het tuinhuis
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2006
Bladzijden: 154
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek (eerste druk) gekregen met kerst 2006
  • Ik las het boek in 2007 en dit was een van de 21 boeken die ik in 2007 gelezen heb

Mijn mening

Hella Haasse is al jaren een favoriete schrijfster van mij. Ik heb inmiddels bijna al haar boeken en dat zijn er heel wat. Ik denk dat het inmiddels meer dan twee planken van onze boekenkast bedraagt.

Het tuinhuis is een bundel met korte verhalen. Een overeenkomst in deze verhalen is dat altijd de vraag blijft hoe het verhaal zou aflopen. Er wordt geen echt einde gegeven. Een andere overeenkomst is dat in alle verhalen iets ongrijpbaars, iets mysterieus voorkomt.

Oorspronkelijk geplaatst op 16-03-2007 door Tante Til op tantetil.vkblog.nl


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

2 reacties

  1. In veel romans van Hella S. Haasse vindt er iets plaats dat zich aan de waarneembare werkelijkheid onttrekt, maar dat wel de gang van zaken bepaalt. Ook in haar verhalen, die nu voor het eerst gebundeld zijn, is dat vaak het geval. Is het de geheimzinnige, magische kracht van de natuur die aan de gebeurtenis een andere betekenis geeft? Of is er sprake van toeval, dat een ontwrichtende of juist een helende werking heeft? Hella S. Haasse laat het oordeel over aan haar lezers. Het tuinhuis stond op de longlist van De Gouden Uil en de AKO Literatuurprijs 2007.

  2. Dat maakt haar verhalen ook zo interessant om te lezen vind ik

Comments are closed.