boekomslag Hella S. Haasse - Het woud der verwachtingIn Het woud der verwachting, de internationale bestseller, volgen we Charles van Orléans (1394-1465) op de voet. Zijn trieste levensloop is nauw verweven met de machtsstrijd in het middeleeuwse Frankrijk tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en met de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland. Bij een zware strijd wordt Charles gevangengenomen en gedurende vijfentwintig jaar opgesloten in de Tower in Londen. Daar begint hij gedichten te schrijven, melancholieke verzen die van groot zelfinzicht getuigen. Eenmaal vrij keert hij als oude man terug naar Frankrijk, waar zijn politieke rol is uitgespeeld. In beeldende en ontroerende scènes laat Hella S. Haasse de middeleeuwse banketten en jachtpartijen, de intriges, de wreedheden en de hoofse élégance herleven.

Boekinformatie
Schrijver: Hella S. Haasse
Titel: Het woud der verwachting. Het leven van Charles van Orleans
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 1949
Bladzijden: 594
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 18+


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

 

Over het boek

  • Ik heb dit boek (eerste druk) in november 1994 gekregen. Het boek is gekocht bij antiquariaat Kruimeltje (Enschede). Dit boek bestaat uit twee delen.
  • Dit boek word genoemd in week 21 van de kalender ‘365 romans die je als boekenlezer gelezen wilt hebben’