Carl Hiaasen – Uil (2020-27)

boekomslag Carl Hiaasen - Uil

Roy Eberhardt is recentelijk en niet erg gelukkig met zijn ouders verhuisd naar Florida. Het is niet zijn eerste verhuizing en Roy is eraan gewend dat hij altijd het nieuwe kind in de klas is op wie de grootste pestkoppen zich uitleven. Hij is dan ook niet verbaasd als de bullebak Dana Matherson het in de schoolbus op hem heeft voorzien en Roy ondergaat de klappen en stompen van zijn nieuwe kwelgeest eerder berustend dan dat hij actief ingrijpt. Bovendien, is het eigenlijk niet aan Dana te danken dat Roy de mysterieuze jongen ziet? Hij rent van de bus vandaan, zonder schooltas, zonder boeken en, wat misschien nog wel het vreemdste is: zonder schoenen. Roy heeft het gevoel dat hij een groot mysterie op het spoor is en hij besluit de onbekende jongen op te sporen. Zijn speurtocht brengt hem in aanraking met een aantal uitzonderlijke figuren: een gefrustreerde opzichter van een stuk braakliggend terrein, een politieagent met een missie, een sinistere pr-medewerker van een keten pannenkoekenrestaurants en, niet in de laatste plaats, enkele tientallen kleine uiltjes die in holletjes in de grond leven. Tegelijkertijd leert hij de mysterieuze jongen kennen en raakt hij bevriend met zijn beresterke stiefzus. En als Roy dan samen met zijn nieuwe vrienden een milieuschandaal aan het licht brengt en de bedreigde uiltjes redt, lijkt het leven in Florida zo slecht nog niet!

Boekinformatie
Schrijver: Carl Hiaasen
Titel: Uil
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2003
Bladzijden: 250
Vertaler: Aleid van Eekelen-Benders
Genre: geen
Leeftijd: 9-12 jaar
Mijn mening: 4 sterren

  • Ik heb dit boek in oktober 2014 meegenomen bij Leeszaal West (Rotterdam), Het is een voormalig biebboek, dit boek is niet meer in mijn bezit (8 december 2022 naar de minibieb bij Maaspodium gebracht)
  • ik las dit boek van 11 t/m 17 april 2020 en dit was boek 27 van de boeken die ik in 2020 gelezen heb
  • lees mijn recensie op Ikvindlezenleuk

Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten