
Het boek vertelt aan de hand van unieke documenten, dagboeken en brieven de fascinerende geschiedenis van de geboorte van Australië, het onbekende continent dat van een immense strafkolonie opbloeide tot een welvarende natie. in 1788 landde het eerste gevangenentransport uit Engeland. Tachtig jaar later kwamen de laatste criminelen uit Europa aan. Tachtig turbulente jaren waarin de natie zich langzaam ontworstelde aan Engelands gevangenentransporten en dwangarbeid – die bekendstond als het Systeem. Een strijd waaruit een nieuwe cultuur zou ontstaan.
Boekinformatie
Schrijver: Robert Hughes
Titel: De fatale kust
Uitgeverij: Balans
Jaartal: 1988
Bladzijden: 740
Vertaler: J. Verheydt
Genre: geschiedenis, non-fictie
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren
- ik heb dit boek in april 2010 gekregen
- mijn exemplaar is de 2e druk uit 1991 van uitgeverij Maarten Muntinga
- dit boek is niet meer in mijn bezit (in 2011 in Australië via bookcrossing te vondeling gelegd)
- ik las het boek in 2011 en dit was boek 11 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb
Mijn mening
Ik vond het een fascinerend, maar langdradig boek om te lezen. Het heeft weken geduurd voordat ik dit boek uit had. “De fatale kust” is dan ook geen roman, maar een sociale geschiedenis. Ik vond het leuk om dit boek te lezen terwijl ik door Australië aan het rondreizen was en sommige plekken, zoals Port Arthur (Tasmanië) ook daadwerkelijk heb bezocht. Het boek geeft een goed beeld van de ontstaansgeschiedenis van Australië.
Moet ik bij langdradig denken aan In Europa of is het erger?
@HDJ Vidajo: Dat weet ik niet. Ik heb "In Europa" niet gelezen, maar het las een beetje als een studieboek.
Ik vond In Europa goed, maar ik hoorde van een hoop bekenden dat ze erin waren gestrand, omdat het te langdradig was. Het boek lijkt me interessant.
@HDJ Vidagjo: ik heb even bij Bol.com gekeken waar "In Europa" over gaat en misschien moet ik die ook maar eens lezen. Zal hem op mijn verlanglijstje zetten.