John Irving – Een zoon van het circus (2011-07)

boekomslag John Irving - Zoon van het circus

Hoofdpersoon is dokter Daroewalla, geboren in Bombay, maar al jaren praktiserend in Toronto. Ondanks het feit dat Daroewalla zich een buitenstaander voelt in zowel Canada als India, blijkt hij de figuur te zijn bij wie alle verhaaldraden samenkomen en wiens beslissingen de meest cruciale gevolgen hebben.

Boekinformatie
Schrijver: John Irving
Titel: Zoon van het circus
Uitgeverij: Anthos
Jaartal: 1994
Bladzijden: 700
Vertaler: Sjaak Commandeur
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • ik heb dit boek in juli 2009 gekocht bij een kringloopwinkel
    • mijn exemplaar is de 8e druk uit 1998
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggedaan in Australië)
  • ik las het boek in 2011 en dit was boek 7 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb

Over het verhaal

Regelmatig komt dokter Farrokh Daroewella naar Bombay. Hij is hier geboren, heeft medicijnen gestudeerd I Wenen en woont tegenwoordig in Canada. Farrokh heeft een haat-liefdeverhouding met India. Als hij in Canada is mist hij India, maar als hij in Bombay is voelt hij zich hier niet thuis. In Bombay heeft hij voornamelijk invalide kinderen als patiënt. Verder heeft hij al twintig jaar een zwak voor kleine mensen (dwergen). Door bloed af te nemen doet hij onderzoek naar hun DNA. Hij wil ontdekken waarom deze mensen kleine mensen zijn. Dwergen komt hij voornamelijk tegen in het circus en een van de dwergen die hij al twintig jaar kent is inmiddels de chauffeur van een bevriende Bollywood acteur.

Twintig jaar geleden was Farrokh in Goa met zijn gezin. Daar heeft hij twee slachtoffers van een moord onderzocht. De moordenaar komt weer op zijn pad. Samen met de Bollywood acteur probeert hij de moordenaar te vinden.

Mijn mening

Ik had moeite om in het verhaal van “Zoon van het circus” van John Irving te komen. Het begin is naar mijn gevoel traag geschreven. De hoofdpersoon komt niet erg sympathiek over. Na een paar hoofdstukken lezen wordt het verhaal interessanter en spannender. Uiteindelijk blijken er wat interessante plotwendingen in het verhaal te zitten. Helaas vind ik dit niet een van zijn beste boeken!

Vergelijkbare berichten