Arthur Japin – De grote wereld (2010-12)

boekomslag Arthur Japin - De grote wereld

In zijn jeugd koestert Lemmy, een dwerg, lange tijd de illusie dat zíjn maat ook de maat der dingen is. Tot onvermijdelijk de grotemensenwereld zijn kleine universum binnendringt – met rampzalige gevolgen. Nadat zijn ouders tijdens een circusact op tragische wijze om het leven komen, neemt Lemmy’s stoïcijnse grootmoeder hem onder haar hoede. Wanneer zich later de kans aandient om met het rondtrekkende gezelschap Märchenstadt Lilliput door Europa te reizen, heeft Lemmy weer een eigen plek gevonden. Hij ontmoet er zelfs zijn grote liefde Rosa. Maar de Tweede Wereldoorlog staat op uitbreken. Lemmy en Rosa zien zich door de buitengewone omstandigheden geconfronteerd met een vraag die ieder mens zich vroeg of laat kan stellen: hoe ver zijn wij bereid te gaan om bij anderen in de smaak te vallen?

Boekinformatie
Schrijver: Arthur Japin
Titel: De grote wereld
Serie: Boekenweekgeschenk 2006
Uitgeverij: CPNB
Jaartal: 2006
Jaartal: 2006
Bladzijden: 96
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+
Mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in maart 2006 gekregen bij de aankoop van een boek (ik heb dit boek niet meer in bezit, naar kringloopwinkel gebracht)
  • Ik las het boek in 2010 en dit was boek 12 van de boeken die ik in 2010 gelezen heb

Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten