boekomslag Arthur Japin - De zwarte met het witte hart

In 1837 worden Kwasi en Kwame, twee Afrikaanse prinsjes, aan koning Willem I geschonken als onderpand voor de illegale slavenhandel van de Nederlandse regering. In Delft worden de zwarte jongens als Hollanders opgevoed. Terwijl Kwasi zich uit alle macht aanpast en een echte Nederlander wil worden, vecht Kwame om zijn Afrikaanse identiteit te behouden en op een dag te kunnen terugkeren naar zijn volk. Jaren later, aan het begin van de twintigste eeuw, kijkt de bejaarde prins Kwasi Boachi vanaf zijn Javaanse theeplantage terug op hun buitengewone levens. Pas dan ontdekt hij het complot waarmee de Nederlandse regering zijn Indische carrière heeft gedwarsboomd.

Boekinformatie
Schrijver: Arthur Japin
Titel: De zwarte met het witte hart
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaartal: 1997
Bladzijden: 400
Genre: geschiedenis, psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+
Mening: geen sterren

  • ik kocht dit boek in februari 1998 bij ECI (mijn exemplaar was een speciale uitgave uit 1997 van ECI, ik heb dit boek niet meer in bezit, verkocht via marktplaats)
  • ik weet niet meer wanneer ik het boek heb gelezen, maar in ieder geval voordat ik in 2005 mijn gelezen boeken bij ging houden

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.