boekomslag Jasper Polane - Het oog van de krokodil (De onzichtbare maalstroom)

Remi van Helm is een slavenjager van een primitieve stam, belast met het jagen op toekomstige slaven. Op een dag vangt hij een vrouw met witte huid, geel krullend haar en een sproeterig gezicht. Remi is meteen ge├»ntrigeerd door deze vreemde vrouw, die duidelijk niet uit een van de andere stammen komt. De situatie wordt problematisch als Remi’s trouw aan zijn volk in strijd komt met zijn interesse in deze aparte vrouw.

Boekinformatie
Schrijver: Jasper Polane
Titel: Het oog van de krokodil
Serie: De onzichtbare maalstroom
Uitgeverij: Quasis
Jaartal: 2016
Bladzijden: 38
Genre: science fiction
Leeftijd: 18+
Mijn mening: 3 sterren

  • Ik heb dit boek in april 2016 als recensieboek gekregen van uitgeverij Quasis
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggegeven aan Leeszaal West in Rotterdam)
  • Ik las het boek op 14 mei 2016 en het was boek 84 van de boeken die ik in 2016 gelezen heb

Over het verhaal

De jagers liepen in op hun prooi, maar zij liet zich niet zomaar vangen.
Edison rende over de vermolmde, spekgladde houten steigers. Roekeloos, zonder acht te slaan op het uitglijgevaar. Ze vloog over het traject. Wankelde niet, gleed niet uit, viel niet.
Perfect in balans, haar lichaam volledig beheersend.
Ze rende sneller dan haar achtervolgers, maar ze was de drukkende, benauwende hitte niet gewend. Ze vroeg zich af hoelang ze dit tempo nog vol zou kunnen houden. Bovendien waren de jagers met meer en konden ze zich opsplitsen en haar de pas afsnijden. Alleen hard rennen was niet genoeg. (blz. 3)

Edison is vanuit haar eigen wereld hier naartoe gekomen met een doel. Maar het loopt niet zoals ze had gedacht. Ze is er nog maar net en ze is achtervolgd en gevangen genomen.

Ze leunde met haar elleboog op haar knie, legde haar kin op haar hand en dacht na. In wat voor hellenest was ze nu weer terechtgekomen?
Toen Edison zich naar deze wereld had laten verplaatsen kwam ze in de vochtige hitte van een regenwoud. Kletsnat en snikheet. Haar kleding was binnen enkele tellen doorweekt, zelfs zonder een duik te nemen in het water dat hier vijf meter hoog in alle straten stond. De lucht drukte zo zwaar op haar hoofd dat het leek alsof haar gedachten moeite hadden naar buiten te komen. Toen ze, na de paraprojector verstopt te hebben, de stad inging op zoek naar mensen had ze die snel gevonden. Helaas bleken het slavenjagers te zijn, op zoek naar blanke slaven ook nog.
Nou ja, haar gevangenschap had er in ieder geval voor gezorgd dat ze had gevonden waar ze hier voor kwam: een dubbelaar, Remi van Helm. Dezelfde Remi die nu aan de andere kant van de dikke deur stond. (blz. 13)

Zal het Edison lukken om haar opdracht uit te voeren? Zal het haar lukken om weer terug te komen in haar eigen wereld?

Mijn mening

Dit boek is een kort verhaal die past bij de trilogie van Jasper Polane over ‘de maalstroom’.
Ik vond het een leuk tussendoortje, maar ik heb liever een echt boek. Het zorgde er wel voor dat ik vooruit kijk naar het verschijnen van het derde deel van deze trilogie. Dat boek zal in juni verschijnen. Je hoeft de andere boeken niet gelezen te hebben om dit verhaal te kunnen lezen.
Dit is een leuk verhaal voor mensen die houden van korte verhalen.

Met dank aan uitgeverij Quasis voor het recensie-exemplaar