Ary Jassies – Kind van oktober (2005-47)

boekomslag Ary Jassies - Kind van oktober

In Kind van oktober belandt Ary Jassies op het laatste Keltische eiland – ‘het eiland van liefde, legende en illusie’. Al in liet begin van het verhaal duikt een fotoalbum uit de jeugd van de schrijver op. Het trekt de aandacht van een groep landgenoten die op het eiland een spirituele cursus volgen; zij spelen met hem ‘de zevensprong’, over een schijnbaar oneindig parcours van bevrijdende stenen – een groepsspel met een bizarre afloop. in prachtige, beeldenrijke taal neemt Jassies de lezer mee naar dit Keltische eiland met zijn mythisch glanzende stenen. Hij tekent de schitterende verhalen van het eiland op met een fonkelende en eerbiedige pen. En als hij tenslotte terugreist naar Nederland, samen met een jonge wraakgodin, beschrijft hij zijn terugkeer van het heiligenhuisje op de rotsen naar zijn prozaïsche geboortestad met een ontroerende kracht.

Boekinformatie
Schrijver: Ary Jassies
Titel: Kind van oktober
Uitgeverij: Veen
Jaartal: 2000
Bladzijden: 368
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in oktober 2005 gekocht omdat ik de standing stone op de voorkant mooi vond en omdat de omschrijving me aantrok (ik heb dit boek niet meer in bezit, weggegeven aan mijn moeder)
  • Ik las het boek in oktober 2005 en dit was boek 47 van de boeken die ik in 2005 gelezen heb
  • Ik vond het verhaal niet zo boeiend als ik van tevoren had gedacht

Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten