Joukje Akveld – Sieb Posthuma

boekomslag Joukje Akveld - Sieb PosthumaVoor tekenaar en theaterontwerper Sieb Posthuma (1960) begint tekenen met kijken. Van zijn illustraties lopen lijntjes naar het zonnige palet van Matisse en David Hockney en naar het grafische, kleurrijke modebeeld uit zijn jeugd. Zijn werk blinkt uit in expressiviteit, humor en veelzijdigheid. Veel mensen kennen hem van de prentenboeken over Rintje en Aadje Piraatje, maar Posthuma is ook de tekenaar van boekomslagen voor volwassenen, van illustraties voor kranten en tijdschriften en de ontwerper van decors en kostuums voor theater. ‘Sieb Posthuma – van toen, tot hier, en nu verder’ gaat in op Posthuma’s idee n over inspiratie en kunstenaarschap. Joukje Akveld sprak met de tweevoudig Gouden Penseelwinnaar, zijn vrienden en collega’s. Het resulteerde in een rijk geïllustreerd boek over een uitzonderlijk kunstenaar en de persoon daarachter; over het geluk van scheppend bezig zijn en de troostende kracht van kunst. Over hoe het was, hoe het is en hoe het verder gaat.

Boekinformatie
Schrijver: Joukje akveld
Titel: Sieb Posthuma. Van toen, tot hier en nu verder
Uitgeverij: Hoogland & Van Klaveren
Jaartal: 2013
Bladzijden: 190
Genre: non-fictie
Leeftijd: 18+
Mijn mening:


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

 

Over het boek

  • Ik heb het boek in augustus 2014 gekocht bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Dit boek hoorde bij de tentoonstelling over Sieb Posthuma

 

Vergelijkbare berichten