Elizabeth Kostova – The Swan Thieves (2011-04)

boekomslag Elizabeth Kostova - The swan thieves

Andrew Marlow, a psychiatrist, has a perfectly ordered life–solitary, perhaps, but full of devotion to his profession and the painting hobby he loves. This order is destroyed when the renowned painter Robert Oliver attacks a canvas in the National Gallery of Art and becomes Marlow’s patient. When Oliver refuses to talk or cooperate, Marlow finds himself going beyond his own legal and ethical boundaries to understand the secret that torments this silent genius, a journey that will lead him into the lives of the women closest to Robert Oliver and toward a tragedy at the heart of French Impressionism.

Boekinformatie
Schrijver: Elizabeth Kostova
Titel: The Swan Thieves
Uitgeverij: Little Brown (VS)
Jaartal: 2010
Bladzijden: 564
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kocht dit boek in december 2010
    • mijn exemplaar was uit 2010 van uitgeverij Back Bay Books (VS)
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (achtergelaten in Australië)
  • Ik las dit boek in 2011 en het was boek 4 van de 51 boeken die ik in 2011 gelezen heb

Over het boek

De psychiater Andrew Marlow heeft een geordend leven. Hij leeft alleen en in zijn vrije tijd schildert hij. Zijn leven verandert als in zijn kliniek de bekende schilder Robert Oliver wordt opgenomen. Oliver heeft in de National Gallery of Art een schilderij aangevallen. Eenmaal in de kliniek communiceert Oliver met niemand. Ook Marlow krijgt hem niet aan het praten. Om het raadsel van de schilderijaanval op te lossen leeft Marlow zich in in het leven van Oliver en gaat zelfs bij zijn gezin op bezoek. Deze zoektocht brengt hem bij de vrouwen die belangrijk zijn in het leven van Oliver en bij zijn favoriete schilders, de Franse Impressionisten.

Mijn mening

Ik vond “The swan thieves” een leuk boek om te lezen. De zoektocht van Marlow naar het verleden van Oliver is interessant, maar soms wel tenenkrommend. Zeker als hij op bezoek gaat bij de vrouw van Oliver. Het lijkt me dat dat niet de juiste manier van werken is voor een psychiater.
Het verhaal is goed geschreven. De persoon Oliver wordt steeds duidelijk door de zoektocht van Marlowe. De veroorzaker van de schilderijaanval is verrassend.

Dit is het tweede boek dat ik van Elizabeth Kostova heb gelezen. Dat andere boek, “The historian”, gaat over de zoektocht van een historica naar de echte Dracula en de invloed die Dracula heeft op het leven van haar vader. Een zeer spannend en geloofwaardig verhaal.


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten