Tom Lanoye – Heldere hemel (2012-9)

boekomslag Tom Lanoye - Heldere hemel

Heldere hemel is gebaseerd op een waargebeurd voorval in de nadagen van de Koude Oorlog: een onbemand Sovjet-Russisch gevechtsvliegtuig stort neer in een Belgisch gehucht. Een fait divers in de wereldpolitiek, een noodlottig drama voor een familie.

Boekinformatie
Schrijver: Tom Lanoye
Titel: Heldere hemel
Serie: Boekenweekgeschenk #2012
Uitgeverij: CPNB
Jaartal: 2012
Bladzijden: 122
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: 3 sterren

  • ik heb het e-boek in maart 2012 als Boekenweekgeschenk gekregen bij aankoop van een boek
  • ik las het boek in 2012 en het was 9 van de boeken die ik in 2012 gelezen heb

Over het verhaal

“Hallo, met Vera? In godsnaam, Walter. Ik schrik me te pletter. Besef je wel hoe laat het is? Wat scheelt er – jij bleef toch slapen op kantoor? Ik versta er niets van, er is te veel lawaai bij jou, en je lijkt nog dronken ook. Waar in godsnaam zit je? Wat? Zeg dat nog eens? (gaat rechtop zitten) Wat!”

Met deze zin begint het boek “Heldere hemel” van Tom Lanoye. Dit is het boekenweekgeschenk 2012 (uitgave van het CPNB).

Het boek bevat drie korte verhaallijnen die met elkaar te maken gaan krijgen. De eerste verhaallijn gaat over Vera, Walter en hun zoon Peter. De tweede verhaallijn gaat over een Russische piloot. De derde verhaallijn gaat over een Amerikaanse legerman. Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een vliegtuig dat in 1989 neerstortte op een huis in Vlaanderen. Hierbij kwam een jongeman om het leven.

Ik vond het een aardig boek om te lezen. Ik vind het knap dat Tom Lanoye de drie verhaallijnen in een verhaal van 80 bladzijden heeft kunnen vertellen. Het boek had van mij wel langer mogen zijn, omdat ik nu het gevoel heb dat de verschillende verhaallijnen niet voldoende zijn uitgewerkt. Het boek laat nog erg veel aan de verbeelding over.


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten