boekomslag Ursula LeGuin - De meesterdromer

George Orr lijdt aan een merkwaardige kwaal: hij blijkt in staat om tijdens zijn dromen de loop der dingen te veranderen. Wat hij ook droomt, het wordt werkelijkheid. Dit maakt hem zo bang dat hij een psychiater consulteert. Deze ziet zijn kans schoon Orr onder hypnose dromen te dicteren, met het doel zo een vreedzame wereld te creƫren. De gevolgen zijn echter rampzalig, vooral wanneer Orr zich gaat verzetten tegen deze manipulaties.

Boekinformatie
Schrijver: Ursula Le Guin
Titel: De meesterdromer
Uitgeverij: Het Spectrum
Jaartal: 1984
Bladzijden: 190
Vertaler: Gerard Suurmeijer
Genre: science fiction, sprookjes & fantasy
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in augustus 2007 gekocht bij een kringloopwinkel
  • ik las het boek in 2007 en dit was een van de 21 boeken die ik in 2007 gelezen heb

Mijn mening

Dit boek heb ik een tijdje geleden bij een kringloopwinkel gekocht. Van Ursula LeGuin heb ik jaren geleden een fantasyserie gelezen over het land Aardzee. Het leek mij leuk om meer boeken van haar te lezen.

Ik heb “De meesterdromer” gefascineerd uitgelezen. De hoofdpersoon kan de wereld veranderen door te dromen. Dit lijkt handig, omdat je vervelende zaken weg kunt dromen, maar zo gemakkelijk is het niet. Elke droom heeft een bijwerking.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 21 november 2007


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.