Ursula Le Guin – Het oog van de reiger (2011-14)

boekomslag Ursula Le Guin - Het oog van de reiger

Twee groepen ongewensten op Aarde zijn verbannen naar een vreemde planeet. De ene groep heeft geweldloosheid als ideaal en de andere (de Bazen) is georganiseerd op een strak-hierarchische basis. Deze kleine maatschappij wordt geregeerd door de Bazen in het tot dan toe bekende deel van de planeet tot de groep die geweldloosheid voorstaat wil uitwijken…

Boekinformatie
Schrijver: Ursula Le Guin
Titel: Het oog van de reiger
Jaartal: 1983
Bladzijden: 180
Vertaler: Annemarie van Ewijck
Genre: science fiction
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • ik heb dit boek in juli 2007 gekocht bij een kringloopwinkel
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggedaan via Bookcrossing)
  • ik las het boek in 2011 en dit was boek 14 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb

Mijn mening

Het gegeven dat er twee groeperingen op een wereld leven die een tegengestelde levenswijze hebben is interessant. Helaas wordt dit maar oppervlakkig uitgewerkt. De tegenstellingen worden naar mijn mening te zwart/wit neergezet waardoor de personages geen echte mensen worden. Ik zou “Het oog van de reiger” niet nog eens lezen.

De hoofdpersoon is Luz. Zij is de dochter van de baas van de tweede groep. Ze komt er achter dat er ook andere levenswijzen zijn en moet een keuze maken over haar toekomst.


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten